Fener'e iki gol attı, Prandelli'yi ikna etti! Sneijder zaferi...

Fener'e iki gol attı, Prandelli'yi ikna etti! Sneijder zaferi...

SPOR Haberleri

İtalyan çalıştırıcının ön liberoda denediği yıldız oyuncu, derbide "Benim yerim forvet arkası" mesajını verdi ve pozisyonunu garantiledi

Fenerbahçe derbisinde attığı iki golle uzun yıllar konuşulacak bir başarıya imza atan Wesley Sneijder bir kez daha kendini kanıtlamanın sevincini yaşıyor. Teknik Direktör Cesare Prandelli'nin bazı Süper Lig karşılaşmalarında ön libero oynattığı hatta Arsenal önünde sağ beki kovalattırdığı Hollandalı yıldız, Fenerbahçe karşısında "İşte benim yerim burası" diyerek forvet arkasında ne kadar verimli olduğunu bir kez daha ispatladı. Sneijder derbi sonrasında, "Normalde yerim sol kanat değil. Kendimi iyi hissettiğim yer forvet arkası. Kuvvetimi harcadığım şey sağ bek kovalamak olamaz. Elimden geleni yapıyorum ama kuvvetimi başka alanlarda göstermem gerekiyor" diyerek Cesare Prandelli'ye net bir mesaj göndermişti. İtalyan teknik adam ise "Sneijder'i rakiplerden saklamak için taktiksel olarak maçın ilk dakikalarında geride tutup daha sonra ofansif bölgeye çekiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Taktik tarih oldu

Ancak Hollandalı yıldız, Fenerbahçe derbisine damgasını vurunca İtalyan çalıştırıcının son geliştirdiği taktik de bir anlamda tarih oldu. Sneijder'in attığı iki gol sadece galibiyeti getirmedi, Hollandalı'nın "Forvet arkası oynamak istiyorum" isteğini de onaylandı. Böylece Sneijder gecikmeli de olsa gerçek yerini tecrübeli çalıştırıcıya ispat etmiş oldu. Prandelli'nin bundan sonraki karşılaşmalarda yıldız oyuncuya forvet arkasında görev vermesi bekleniyor. nbsp;

Sneijder, Prandelli ile önceki günkü U-21 maçını yan yana izlemişti. Dünkü idmanda da aynı görüntü tekrarlandı. Bu poz, "Sneijder sanki Prandelli'nin yardımcısı gibi" yorumlarını da beraberinde getirdi.

AVRUPA?BASINI HOLLANDALIYI?ÖVDÜ: nbsp;Kahraman!
Hollanda medyası, Galatasaray'ın sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği derbi maça geniş yer ayırdı. De Telegraaf gazetesi maçla ilgili videolar eşliğinde kullandığı "Sneijder dünya çapında golleriyle kahraman" başlıklı haberinde, Hollandalı oyuncunun attığı gollerden övgüyle bahsetti. Voetbal International adlı internet sitesi ise "Sneijder iki golle ateşli derbinin kahramanı" başlığını tercih etti. Fransız L'Equipe gazetesinin internet sitesi, G.Saray'ın galibiyetine "Sneijder, Fenerbahçe'yi yıktı" başlıklı haberiyle yer verdi. İspanyol Marca gazetesi, "Derbiyi Sneijder'in muhteşem golleri çözdü" başlığıyla Hollandalıya övgüler dizdi.

Tahsin SEZER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...