Fenerbahçe'den tam 'Zaha' pres

- Güncelleme:
Fenerbahçe'den tam 'Zaha' pres

SPOR Haberleri

Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan Fildişili oyuncunun ağabeyi ve menajeriyle buluşacak olan Koç, 10 milyon avroluk komisyon talebini aşmaya çalışacak.

Yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren Fenerbahçe’nin durmaya niyeti yok. Şu ana kadar altı futbolcuya imza attıran sarı lacivertliler, en az üç isim daha kadroya katmaya çalışıyor. Fenerbahçe’nin transfer operasyonlarının başında da Wilfried Zaha var. Premier Lig ekibi Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan Fildişili golcü oyuncu özellikle Arap takımlarından uçuk teklifler alıyor. Avrupa’da Zaha ile ilgilenen takımlar içinde ise en isteklisi Fenerbahçe. Edin Dzeko ve Umut Nayir ile forveti takviye eden Fenerbahçe, Zaha’yı da Batshuayi’nin yerine düşünüyor. 

ÜÇ YILLIK SÖZLEŞME

Başkan Ali Koç’un Zaha transferi için bizzat devreye girdiği öğrenildi. Zaha’yı bitirmek için harekete geçen Koç, oyuncunun ağabeyi ve menajeriyle bir görüşme gerçekleştirecek. İngiliz basını, bonservisi elinde olan Zaha için ağabeyi ve menajerinin 10 milyon avroluk komisyon peşinde olduğunu yazdı. Koç’un yapacağı görüşmede bu miktarı düşürmeye çalışacağı ve Zaha’ya üç yıllık imzayı attırmak istediği belirtildi. Bu arada imzaya beklediği Tadic’i Fenerbahçe’ye kaptıran Beşiktaş’ın Zaha’yı transferiyle Sırp yıldızın rövanşını almak istediği öğrenildi. 

SARAYDAN YETİŞME

Crystal Palace’ın (Kristal Saray) altyapısında yetişen Wilfried Zaha, 2013’te 11,75 milyon avro karşılığında Manchester United’a transfer oldu. Manchester United’dayken yeniden Crystal Palace ve Cardiff gibi kulüplere kiralanan yıldız oyuncu, 2015’te eski takımına geri döndü. Transfermarkt verilerine göre 22 milyon avro piyasa değeri bulunan Wilfried Zaha’nın bonservisi elinde.

BEDAVACI FENERBAHÇE

F.Bahçe şu ana kadar Ryan Kent, Edin Dzeko, Alexander Djiku, Umut Nayir,  Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic’e imza attırdı. Bu altı oyuncudan sadece Szymanski için 9,75 milyon avro bonservis bedeli ödendi. Diğer oyuncular ise bonservis bedeli olmadan kadroya katıldı. Transfer listesindeki Becao için 8, Mert Müldür için de 3,2 milyon avro ödenmesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin bonservis bedeli ödemeden aldığı oyuncuların market değeri ise 28,5 milyon avro olarak görünüyor.

YILDIZ SAVAŞLARI TAM GAZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF’nin 1959 yılı öncesinde oynanan liglerin araştırılması için komisyon oluşturma kararı almasını eleştirdi. Özbek, “Daha önceki federasyonlar hiç incelemedi mi hangi şampiyonlukların geçerli olduğunu” dedi. F.Bahçe’den yapılan açıklamada ise sarı lacivertli kulübün 28 şampiyonluk hakkında geçmişte Tahkim Kurulu’na başvuru yaptığı ve reddedildiği şeklindeki iddialar yalanlandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...