Fenerbahçe Adana'da isteğini aldı, üçüncü oldular

Düzenleyen:
Fenerbahçe Adana'da isteğini aldı, üçüncü oldular

SPOR Haberleri

Adanaspor’u Josef, Aatıf ve Emenike’nin golleriyle deviren sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön elemeden katılma hakkı elde etti

M. Emin ULUÇ - Lige veda maçında Fenerbahçe’yi ağırladı Adana. Futbol doğruları adına zayıf ama seyir keyfi yüksek bir karşılaşma oldu. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Adanaspor’un açık oyunu, üçüncülüğünü koruma sevdasındaki Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Alışılmışın aksine yerli oyuncuların fazla olduğu Adana ilk dakikadan itibaren golü düşündü. Henüz 6. dakikada Emre Uğur ceza sahasında Aatıf Chahechouhe’nun darbesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Koman, Volkan Demirel ile meşin yuvarlağı farklı köşelere yolladı: 1-0. Ancak Aatıf hatasını çabuk telafi etti.

Aatıf böyle istedi
Adanaspor’un orta sahada bıraktığı boşlukları değerlendiren Fenerbahçe ataklarına hız verirken 9’da Aatıf’ın akıl dolu ara pasında Josef skoru eşitledi. 18’de genç Yiğithan’ın sakatlanmasıyla oyun kurgusunu değiştiren Advocaat, Volkan Şen’i oyuna alıp, Mehmet Topal’ı geri çekti. Ataklara etkinlik kazandıran bu hamle 22’de meyvesini verdi. 22’de Aatıf’ın uzaktan şutu Fenerbahçe’yi rahatlattı: 2-1. 26’da Lens inanılmaz bir pozisyonu heba etse de sarı-lacivertliler soyunma odasına önde gitti. İkinci yarıda pozisyonlar azaldı, tempo düştü derken 90+1’de sahne alan Emenike maçın skorunu ilan etti: 3-1.

Fener’e veda ettiler
Fenerbahçe’de teknik direktör Dirk Advocaat’ın yanı sıra yardımcıları Cor Pot ve Mario Been, son maçlarına Adana’da çıktı. Kiralık isimler Lens, Sow ve Karavayev de bu maçın ardından serbest kalan isimler oldu. Fenerbahçe Lens için yarın masaya oturacak. 

Emenike bitti mi?
Trabzonspor maçında oyundan çıkarken taraftarca yuhalanan ve yaptığı hareketlerle tepki çeken Emmanuel Emenike, Adana deplasmanında Van Persie ve Fernandao olmamasına rağmen yedek soyundu. Bu karar ‘Fenerbahçe kariyeri bitti’ şeklinde yorumlandı.

2-3 iyi oyuncu alın!
Fenerbahçe’ye veda eden Dick Advocaat, son karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Advocaat, “2-3 tane doğru oyuncu alınırsa bu takım önümüzdeki sezon kesinlikle şampiyonluğa oynar. Kafamda bu konuda bir şüphe yok. Bizimkisi 5 yıl geç kalmış bir buluşmaydı. Umuyorum ki bu takım doğru adımları atmaya devam eder. Benim için artık eve gitme vakti geldi” ifadelerini kullandı. 

ŞANSSIZ Yiğithan 
Cezalı Skrtel’in yerine altyapıdan A takıma yükselen Yiğithan Güveli oynadı. Ancak genç Yiğithan 18’de sakatlanarak yerini Volkan Şen’e bıraktı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...