Bursaspor Süper Lig’de kalırken, Ç.Rizespor veda etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bursaspor Süper Lig’de kalırken, Ç.Rizespor veda etti

SPOR Haberleri  / İHA

Karadeniz ekibi evinde A. Alanya’yı yendi ama lige tutunmaya yetmedi.

Çaykur Rizespor yüzdü yüzdü kuruğuna geldi ama son maçta Süper Lig’e veda etti. Evinde Alanyaspor’u yenmesine rağmen Trabzon’dan istediği sonucun çıkmaması üzerine küme düştü. Ev sahibi ekip çok istekliydi. Henüz 3. dakikada Edonwonyi’nin vuruşunda top üst direğe takıldı. Üç dakika sonra Petrucci topa yükselerek kafa vurdu top kaleci Haydar’da kaldı. 38’de bu defa Emre Akbaba şansını denedi ancak kaleci Gökhan yine gole izin vermedi. Çaykur Rizespor 45+1’de golü buldu.  Kweuke’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Süleyman Koç fileleri havalandırdı. Maç 1-0 sona erse de Rize 2013-14’te yükseldiği Süper Lig’e veda etmiş oldu. 
Bursaspor Süper Lig’de kalırken, Ç.Rizespor veda etti
Timsah Trabzon’dan galibiyetle ayrıldı, sevinç gözyaşlarına boğuldu 
Bursaspor haftalar süren kâbustan son anda uyandı ve ligde kaldı. Son haftada uçurumdan yuvarlanmak üzere olan yeşil-beyazlılar, 1-0 geriye düştüğü maçta Trabzonspor’u deplasmanda 2-1 yenerek Süper Lig’de kaldı. Maça Trabzonspor baskılı başlamıştı ama Bursaspor oyunu çabuk dengeledi. 10. dakikada Esteban’dan dönen topu kafa ile tamamlamak isteyen Stancu’nun vuruşunda Onazi meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Trabzonspor 56’da Rodallega ile öne geçti: 1-0. Bursaspor 61’de Jorquera ile skoru eşitledi ve yüklendikçe yüklenmeye başladı. Batalla’nın 69’daki golüyle öne geçen Bursaspor kalan sürede üstünlüğü korudu ve Trabzon’dan büyük bir zaferle ayrıldı. 

Yıldırım haddini bilecek!
Aziz Yıldırım’ın maç öncesi yaptığı “Bursaspor, Trabzonspor maçı acaba ne olacak, merak ediyorum” açıklamasına sinirlenen Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Ben buradan sadece Fenerbahçe’nin başkanına teşekkür etmiyorum. Yazıklar olsun. Böyle bir ortamda bunların söylenmemesi gerekiyordu. Herkes haddini bilecek. Onlar F.Bahçe ise biz de Bursa’yız. Bursa’yla başa çıkılmaz” ifadelerini kullandı.

Bir maçla küme düşülmez
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Ne bu maçla biz bir takımı kümede bıraktık, ne de başka takımı kümeden düşürdük. Bir maçla kümeden düşülmez” derken, “Yeni sezonda yarışmacı bir takımı kurma konusunda biraz daha gayretli olmalıyız” sözlerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...