Fener coştu bir kere

Düzenleyen:
Fener coştu bir kere

SPOR Haberleri

Derbi morallisi sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibi Zorya’yı Stoch’un füzesiyle yıktı, Kjaer son sözü söyledi. Sarı Kanarya, UEFA Avrupa Ligi’nde üst tura çok yakın

 M.Emin ULUÇ

Sadece Süper Lig’de değil, Kadıköy’de aldığı Manchester zaferiyle Avrupa Ligi’nde de şaha kalkmıştı Fenerbahçe. Saracoğlu’undaki ManU ve Galatasaray galibiyetleri sarı-lacivert renkleri parlatmıştı, ilk maçta 1-1’lik beraberliğe şükrettiren Zorya’nın Kadıköy’de çok da zorlamayacağı düşünülüyordu. Ancak ilk yarıda tanınmayacak bir Fenerbahçe izledik. Özellikle maçın ilk çeyreği adeta tek kale maç görünümündeydi. Neyse ki Zorya’nın son vuruşları takım oyunundaki başarısıyla ters orantılıydı da skor tabelasında bir değişiklik olmadı. İlk yarının son bölümlerine geçilirken Fenerbahçe ancak kendine gelmeye başlamıştı.
Bir Stoch klasiği
...Ve ikinci yarıda her şey değişti. Hem de basit bir hamleyle. Emenike’nin yerine oyuna dahil olan Stoch önce takımı hareketlendirdi, sonra fileleri havalandırdı. Grasshoppers maçlarında attığı 3 gole rağmen Advocaat’tan yüz bulamayan Slovak yıldız, 59’da kendisiyle özdeşleşen bir vuruşla sarı-lacivertlileri öne geçirdi. Stoch yaklaşık 30 metreden yolladığı füzeyle Shevchenko’yu avladı: 1-0. F.Bahçe’yi rahatlatan isim ise Kjaer oldu. Zorya deplasmanında attığı son saniye golüyle 1 puanı getiren Danimarkalı 67’de Alper’in ortasına vurduğu kafayla Zorya’yı nakavt etti: 2-0. 90+2’de Stoch’un mükemmel pasında Alper net fırsatı harcasa da F.Bahçe tur yolunda dev bir adım attı.  

Sow motive etmiş

Maç öncesi takım arkadaşlarını toplayıp konuşma yaptığını söyleyen Moussa Sow, “Birkaç haftadır iyi gidişatımız var. Birlikte hareket edebilen, birlikte düşünebilen bir grup olmayı başardık. Rize maçını kazanmaya mecburuz. Sonra Beşiktaş geliyor” açıklaması yaptı.

Puan bile kaybetmiyor

20 Ekim’de Ada’daki ManU mağlubiyeti sonrası yıkımı yaşayan F.Bahçe o tarihten sonra inanılmaz bir performansa imza attı. Ligde üst üste 4 maçını kazanan Sarı Kanarya araya Manchester United ve Zorya zaferleri sıkıştırdı. Son olarak Süper Lig’de evindeki derbide Galatasaray’ı sahadan silen ve zirveye iyice yanaşan Fener her iki kulvarda da yaptığı büyük çıkışla adeta kara kıştan sonra baharı yaşamaya başladı. Advocaat’ın takımı bu 6 maçta 15 gol atarken sadece 2 gol yiyerek müthiş bir grafik çizdi. 

Tarih/Statü    Maç    Skor    Puan
24 Ekim/Süper Lig    Konyaspor (d)    1-0    3
30 Ekim/Süper Lig    Karabük    5-0    3
3 Kasım/Avrupa Ligi    M.United    2-1    3
6 Kasım/Süper Lig    Akhisar (d)    3-1    3
20 Kasım/Süper Lig    G.Saray    2-0    3
24 Kasım/Avrupa Ligi    Zorya    2-0    3

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...