Erzik: Söz sahibi olacağız!

Düzenleyen:
Erzik: Söz sahibi olacağız!

SPOR Haberleri

UEFA Kongresi’nde aldığı 34 oyla yönetim kuruluna girmeyi başaran TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı’ya ‘selefi’ Şenes Erzik’ten hem tebrik hem de uyarılar geldi.

UEFA Kongresi’nde aldığı 34 oyla yönetim kuruluna girmeyi başaran TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı’ya ‘selefi’ Şenes Erzik’ten hem tebrik hem de uyarılar geldi. Yardımcı’nın yönetime seçilmesinin memnuniyetini yaşadıklarını söyleyen TFF Onursal Başkanı ve eski UEFA Asbaşkanı Erzik “Önemli noktalarda söz sahibi olacağız. Niye mutluyuz, Türkiye 8 sene Gençler Komitesi ben, ondan sonraki yaklaşık 27 sene FIFA, UEFA Yönetim Kurulu olmak üzere hep temsil edildik. Dolaysıyla her şeyden haberimiz oldu. Her konunun içine girebildik. Hani bir laf vardır; namevcut olan haksızdır. Yani içeride biri olursa daima hakkını ve düşüncelerini söyleyebilirsin, güçlü olursun. Ama çok çalışmak gerekiyor. Çalışmadan bir şey gösteremezsin, konuşamazsın bile” dedi. 
2024 için şanslar eşit
Türkiye’nin EURO 2024 adaylığına da değinen tecrübeli futbol adamı “Daha önce 3 defa aday olduk ama çeşitli nedenlerden dolayı kazanamadık. O zamanlar kabul etmek lazım ki bir Almanya ve İngiltere ile ya da İtalya ve Fransa ile yarışmak zordu. O dönemler çok eksiğimiz de vardı ülke olarak. Ama şimdi eksiğimiz yok. 2024 için bir Almanya bir de biz varız. Ben şansları yüzde 50-50 görüyorum. Yeni yapılan statlarımız da çok güzel. Trabzon olsun, Bursa olsun, Eskişehir olsun bütün buralarda milli maçları oynatmak zevkle mümkün, büyük bir onurla mümkün. Ama dediğim gibi namevcut olursan, orada bulunmazsan haberin bile olmaz. Şimdi Servet Bey ile birlikteliğimiz devam edecek. Dolasıyla Türkiye için çok iyi bir iş oldu” diye konuştu. 
VAR iyi incelenmeli
Süper Lig’de önümüzdeki sezonda yapılması planlanan Video Hakem Uygulaması (VAR) hakkında değerlendirmelerde bulunan Şenes Erzik çarpıcı açıklamalar yaptı. Erzik “Şimdi buna Gol Çizgisi Teknolojisi ile başlamak lazım. Dünya Kupası’ndaki İngiltere-Almanya maçında İngilizlerin verilmeyen golü bu tartışmayı başlattı. Neticede o uygulamaya koyuldu. VAR sistemine gelince. Bu olay maçların hızını kesiyor. Oyun duraksıyor. Ben bir seyirci olarak maçın devamını istiyorum, heyecan durmasın. Son zamanlarda bakıldığında ligimiz de hakemlere toplu hâlde itiraz inanılmaz. Bu ortadan kaldırılmadan böyle bir şeye teşebbüs edilmez. En korktuğum durum futbol Video Hakeme teslim olursa. İşte o çok kötü olur. Hakem rahat edemez sahada” dedi. 
Kulüpler FFP’ye uymalı
Türk takımlarının en önemli problemi olarak gözüken Finansal Fair-Play hakkında ise Erzik “Kulüplere söyleyeceğim tek şey şudur; Ayağını yorganına göre uzatacaksın” tavsiyesinde bulundu. FFP’nin yeni bir şey olmadığını dile getiren Erzik, “Kulüpler transfer için gelirlerinden çok çok fazla harcama yapıyorlar. Borçlarını ödemiyorlar. Formül aslında basit; ne kadar oyuncu satıyorsan ona göre transfer yapacaksın! Geçen gün buraya Dursun Özbek geldi. Yeni yapacağı projeleri anlattı UEFA’ya Riva gibi ve daha önce UEFA ile yaptığı antlaşmayı değiştirmek istediği belirtti. Çünkü yeni bir gelir kaynağı buldular. Bu durumlar aradaki irtibatı sağlamlaştırdı. Bizim TFF’nin de bu işin daha çok içine girmesi lazım. İyi hesaplamalar yapılması lazım” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...