Erdoğan formülü açıkladı: Milli ve yerli

Düzenleyen:
Erdoğan formülü açıkladı: Milli ve yerli

SPOR Haberleri

“En büyük yatırımı insana yapmak mecburiyetindeyiz. Süper Lig takımlarında oynayan Türk gençlerinin sayısı düşündürücüdür” “Dünya yıldızlarının ligimizde olması herkesi sevindirir ama bu yıldızların Türk gençlerinden olması bize gurur ve kıvanç katar”

Hasan SARIÇİÇEK

 

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Zirve futbol ailesini de bir araya getirdi. Son dönemde ‘sınırsız yabancı’ konusu tartışılmaya başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da burada yaptığı konuşmada ‘milli ve yerli’ vurgusunda bulundu. Ülkenin her yerinde dev tesisler ve statlar inşa ettiklerini belirten Erdoğan, Türkiye’de futbolu daha ileriye taşımak için en büyük yatırımı insana yapmak mecburiyetinde olduklarını kaydetti. Süper Lig takımlarında oynayan Türk gençlerinin sayısının giderek azalıyor olmasını herkesin düşünmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Bu tablo yeni futbolcuların yetişmesinde sorun ve tıkanıklık olduğunu gösteriyor. Dünyanın en iyi futbolcularının Türk takımlarında oynaması herkesi sevindirir ancak bu futbolcuların ülke gençlerinden olması bu sevince gurur ve kıvanç katar” ifadelerini kullandı. 
Metin Oktay, Lefter, Baba Hakkı…
Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakârlık, centilmenlik, dostluk ve dayanışma bulunduğuna işaret eden Erdoğan, “Hakem, bitiş düdüğünü çalana kadar pes etmemeyi gerektiren bir oyunda ümitsizliğe asla yer yoktur. Hele hele son zamanlarda açık ara mağlup olan dünya futbolunun marka takımlarının rövanşında nasıl elediğini görerek, bir şeyi açıkça ispat ettiklerine şahit olduk. Futbol tarihi, hezimetin kıyısından koparılmış muhteşem zaferlerle doludur. Öyle futbolcular vardır ki biz onları sadece yetenekleriyle, golleriyle değil, aynı zamanda dürüstlükleriyle, tevazularıyla, efendilikleriyle, takım arkadaşlarıyla olan örnek ilişkileriyle de hatırlarız. Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis, Baba Hakkı gibi isimleri böyle hatırlıyoruz. Bir yasal düzenleme talebi olduğunu biliyorum. Son dönemde önemli ölçüde azalttığımız sporda şiddeti de önümüzdeki süreçte alacağımız ilave tedbirlerle çok düşük seviyelere getireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan formülü açıkladı: Milli ve yerli

Muhalefete 16 Nisan mesajı 
Bunların jübile  vakti çoktan geldi!

Futbol gibi siyasetin de bir ‘takım oyunu’ olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye’nin geleceğinin inşa edilemeyeceğini belirterek, “Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları bütün maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan’da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar” dedi.

Erdoğan müjdeyi verdi 
Ankara’ya 40 binlik stat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Ankara’nın stadyum konusunda bir mahrumiyet yaşadığını ifade ederek, Ankara 19 Mayıs Stadyumunun yıkılacağını, onun yerine 35 ila 40 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmayı planladıklarını, proje çalışmalarının bittiğini, ihale aşamasının da süratle tamamlanıp yeni stadyumu futbolun hizmetine sunacaklarını belirtti.

IOC’YE TAŞ ATTI
Ne dolaplar döndü gördük

Türkiye’nin büyük şampiyonaları düzenlemeye hazır olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pek çok şehirde modern tesislerimiz var. Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz ama burada dönen dolapları bizzat yaşadım. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Bir kere olimpiyat yapmış olanlara, ikinci kez olimpiyatlar verdiler” dedi. 

Erdoğan, Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek’i bir araya getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Futbol Zirvesi’nde kulüp başkanlarıyla sahnede yer aldığı sırada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i yanına çağırıp tokalaştırdı. Bu esnada Cumhurbaşkanı “Fikret Bey nerede” deyince Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da geldi. Demirören’in Yıldırım’a Fikret Orman’la da tokalaşmaları yönündeki isteğine sarı-lacivertli başkan, “Bırak Fikret’i ya!” şeklinde olumsuz cevap verdi. Fotoğrafa Trabzon Başkanı Muharrem Usta da dahil oldu. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...