Ebola virüsü Sierra Leone futbolunu bitirmek üzere

Ebola virüsü Sierra Leone futbolunu bitirmek üzere

SPOR Haberleri

Afrika Kupası için mücadele eden Sierra Leone, gittiği her yerde tecrit ediliyor

Afrika Kupası Elemeleri'nde D Grubu'nda Kamerun, Fildişi Sahili ve Demokratik Kongo ile birlikte mücadele eden Sierra Leone, "Ebola" virüsüyla baş edemiyor. Oynadığı 3 maçta 1 puan toplayabilen Sierra Leoneli futbolcuların rakipleri, virüs kapma korkusuyla ellerini sıkmadı ve forma değişimi yapmadı. Havaalanında, stadyumda utandırıcı sağlık kontrolleri onlar için normal hale geldi. Demokratik Kongo maçını Kenya'da oynamak zorunda kalan Sierra Leoneli futbolcuların halkın içine karışmasına izin verilmedi. Nairobi'de yeni yapılan hiç kimsenin kalmadığı bir otelde kamp yapan futbolcuların yanlarından sağlık ekipleri hiç ayrılmadı. 2-0 kaybettikleri karşılaşmada Kenyalılar onlara "Ebola, Ebola" diye bağırdı. Seyşeller ise yapacağı hazırlık maçını iptal etti.
Sierra Leone Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu ise bu duruma karşı hiç bir şey yapamıyor. Teknik Direktör John Jeboh Sherrington, "Ebola ile ilgili büyük problemlerimiz var. Maçları oynamayı reddederek ülke futbolunu bir başka büyük çıkmaza sokamayız" dedi. Sierra Leoneli bazı oyuncular da futbolcuların ellerini sıkmaması sebebiyle moral olarak dağılmış durumda. Balıkesirspor'da top koşturan orta saha oyuncusu Khalifa Jabbie, "El sıkışmak bir saygı göstergesidir" diyor ancak gerisini getiremiyor. Yedek kaleci John Trye ise, "Aşağılandığınızı hissediyorsunuz ve bunu size yapanları yumruklamak istiyorsunuz. Hiç kimse ülkesinde Ebola olsun istemez. Sierra Leone çok zorlanıyor. Bu hiç adil değil" ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...