Dursun Özbek: Esas olan şampiyonluk

Dursun Özbek: Esas olan şampiyonluk

SPOR Haberleri

Galatasaray Başkanı, “16 yıllık dönemde en çok şampiyon olan takım biziz. Derbiye gitmek istiyorum” dedi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe'yle yapacakları derbiye gitmek istediğini açıkladı. Özbek, İstiklal Caddesi'nde Türkiye'nin en büyük GS Store'unun açılışının ardından yaptığı açıklamada, derbinin dostluk içinde geçmesini beklediğini söyledi. Uzun süredir deplasmanda Fenerbahçe galibiyeti alamadıklarının hatırlatılması üzerine Özbek, "Galatasaray, o zaman zarfında en çok şampiyon olan takım. Burada esas olan şampiyonluk. O döneme bakıldığında Galatasaray'ın herkesten çok şampiyon olduğunu görüyorsunuz" ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılıların başkanı, "Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde rakibini yendi. Biz de çarşamba günü Benfica'yı mağlup etmiştik. Türk futbolu için bir iftihar gecesi oldu. Pazar günkü maç, Türk futbolu için önemli bir derbi. Dostluk içinde geçmesini bekliyorum. Artık Türk sporu yıpratıcı ve geriye götürecek faaliyetlerden arınmamız lazım. Kadıköy'e gitmek istiyorum. Tabii ki şartların oluşmasını bekliyorum" diye konuştu. "Şartlardan kastınız Fenerbahçe Kulübü'nden bir davet beklemeniz mi?" şeklindeki soruyu Özbek, "Davet beklemiyorum. Birkaç husus var onların oluşmasını bekliyorum" cevabını verdi.
Bu birlik mesajıdır
Mağaza açılışında eski başkanlarla birlik mesajları verdiklerini aktaran Özbek, "110 yıl boyunca 35 başkan, Galatasaray'ın bugünkü seviyesine gelmesi için hizmet etmiş. Hayatta olan bütün başkanlarımı davet ettim. Birçoğu geldi. Bu birlik ve beraberlik mesajıdır. Gelenlere çok teşekkür ediyorum. Gelmeyenlerin de mutlaka bir mazereti vardır" diyerek sözlerini tamamladı.
Aysal: Bizim için mayıslar önemli
G.Saray eski başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe derbisi öncesinde çarpıcı konuştu. Aysal, “Derbide netice ne olursa olsun güzel bir maç olmasını isterim ama benim için önemli olan ekimler, kasımlar değil; mayıslardır. Taraftarımız bu mağazada mal bırakmayacaklar, burası bomboş kalacak" diye konuştu. Bu arada Galatasaray'ın bir önceki başkanı Duygun Yarsuvat, açılışa katılmak için geldiği mağazada kendisinden önce başkanlık yapan Ünal Aysal'ın elini sıkmadı.

G.Saray Genel Sekreteri İşbecer iddialı:
Galatasaray Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi. İşbecer, “Galatasaray her maçı kazanmak için sahaya çıkar ve biz de Kadıköy'de çıkıp, bir aksilik olmazsa 3 puanımızı alıp döneceğiz. Fenerbahçe deplasmanında 16 yıldır kazanamamamız çok kritik bir durum değil. Böyle ilginç istatistikler vardır ligde. 'Rakip sahadan en çok taç atan' veya 'en uzun taç atma rekoru' gibi. Aslında bir kıymet ifade etmeyen bu tip rekorlar çeşitli yerlerde telaffuz ediliyor ama bizi psikolojik olarak etkilemeyecektir. Adaletli bir yönetim olursa, Galatasaray orada da gereğini yapacak, 3 puanını alıp dönecektir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...