Dev derbi öncesi iki takımın karnesine baktık

Dev derbi öncesi iki takımın karnesine baktık

SPOR Haberleri

Türkiye'nin nefesini tuttuğu maçta yine Fenerbahçe mi gülecek, yoksa Galatasaray 16 yıl sonra Kadıköy'den zaferle mi çıkacak…

Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi pazar günü Kadıköy'de oynanacak. 16 yıldır Kadıköy'de tarihi rakibine şans tanımayan Fenerbahçe'nin yenilenmiş kadrosunun ne yapacağı merakla bekleniyor. Galatasaray, bu heyecanı defalarca yaşamış oyuncularının tecrübesine, sarı-lacivertliler ise Kadıköy'deki yenilmezliğine güveniyor.
Hamzaoğlu'nun Kadıköy'de golü yok
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Akhisar ve Galatasaray'ın başında Kadıköy deplasmanına 3 defa çıkarken, bu maçların hiçbirinde gol sevinci yaşayamadı. 2012-2013 sezonunda Akhisar'ın başında Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Hamzaoğlu, sonraki sezon yine Akhisar'la bu defa Ersun Yanal'ın rakibi oldu ve Kadıköy'den 4-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Hamzaoğlu, geçtiğimiz sezon Galatasaray teknik direktörü olmasının ardından ilk yenilgisini de Fenerbahçe deplasmanında 1-0'lık skorla almıştı.
F.Bahçe'de 12 isim derbiye yabancı
Galatasaray'a kaptırılan dördüncü yıldız sonrası kadrosunda büyük bir değişme giden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi halinde 12 yeni futbolcu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Daha önce Fenerbahçe formasıyla Galatasaray derbisini yaşamamış isimler Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Josef de Souza, Ozan, Uygar, Nani, Markovic, Volkan Şen, Fernandao ve Robin van Persie. Fenerbahçe'nin son oynadığı Kayserispor maçı 11'inde yer alan 8 futbolcunun daha önce derbi atmosferini yaşamamış olması sahaya olumsuz yansır mı sorusunu da beraberinde getiriyor.
Galatasaray daha tecrübeli
Galatasaray, Fenerbahçe'nin aksine derbiye daha aşina olan taraf. Sarı-kırmızılı takımın ligde oynadığı son maç olan Gençlerbirliği karşılaşmasında 11'de yer alan 7 isim daha önce Galatasaray formasıyla Kadıköy'de sahaya çıkmıştı. Galatasaray'ın Fenerbahçe maçında forma giymeleri halinde ilk kez derbi heyecanı yaşayacak isimleri Cenk, Carole, Denayer, Bilal, Jose, Jem, Podolski ve Sinan Gümüş.
Sadece Hakan Balta ve Burak 
16 senedir Kadıköy'de maç kazanamayan Galatasaray kadrosunda yer alan isimlerden sadece Hakan Balta ve Burak Yılmaz Kadıköy'de Galatasaray formasıyla gol sevinci yaşamayı başarırken, kadrodaki diğer futbolcuların bu şanssızlığı kırıp kıramayacağı merakla bekleniyor.
Hooijdonk, Kezman, Sow...
Fenerbahçe cephesinde gözlerin üzerinde olacağı diğer isimlerse Robin van Persie ve Fernandao... Galatasaray'a gol atıp taraftarların tabiriyle "gerçek Fenerbahçeli" olmak isteyen ikili, daha önce Pierre van Hooijdonk, Marcio Nobre ve Moussa Sow gibi isimlerin yaşadığı "ilk Galatasaray maçında gol atma" başarısını tekrarlamak istiyor.
İki takımda da oynayan 5 oyuncu
Derbi öncesinde Galatasaray kadrosunda Fenerbahçe forması giyen 3 isim bulunurken, Fenerbahçe'de sarı-kırmızılı formayı giymiş oyuncu sayısı 2. Her iki takımın da formasını giyip derbide forma bulmayı bekleyecek isimler Fenerbahçe'de Caner Erkin ve Mehmet Topal, Galatasaray'da ise Bilal Kısa, Olcan Adın ve Burak Yılmaz.
Kartkolik Bruno Alves
Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden bu yana derbilerin tartışılan adamı olan Bruno Alves, bugüne dek oynadığı 6 Galatasaray maçında yalnızca 468 dakika sahada kalabildi. 6 maça 2 kırmızı 3 sarı kart sığdıran Alves'in sahada olduğu bölümde Galatasaray'dan sadece 1 gol yiyen Fenerbahçe'de, teknik direktör Pereira'nın iki ucu keskin bıçak olan vatandaşına formayı verip vermeyeceği merakla bekleniyor.
Kadıköy'de galibiyet görenler
Galatasaray'ın kadrosunda Kadıköy'de rakip olarak galibiyet sevinci yaşayan isimler sadece Bilal Kısa ve Lukas Podolski. Akhisar'ın geçen sezon Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Bilal bir de gol bulurken; Podolski, Arsenal'in Fenerbahçe'yi 3-0'la geçtiği Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yalnızca 9 dakika forma giymişti. Chedjou ve Hamit Altıntop ise Galatasaray'ın yanı sıra Lille ve Schalke 04 formalarıyla da Kadıköy'de galibiyet sevinci yaşayamamıştı.
Olağan şüpheliler bu kez yok
Önceki yıllarda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde gerginliğin yükselmesine neden olduğu öne sürülen futbolculardan Felipe Melo ve Emre Belözoğlu'nun sezon başında takımlarından ayrılmış olması derbinin sakin geçeceği yorumlarına neden olsa da geriliminin yükselmesi sadece ufak bir kıvılcıma bağlı. Bu manada derbide çıkabilecek kırmızı kartlar kimseyi şaşırtmayacak. > Uğur AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...