Hatayspor'un emektar kaptanı Yüksek Coşkun: “Devlet yok” sözleri kanımı donduruyor

- Güncelleme:
Hatayspor'un emektar kaptanı Yüksek Coşkun: “Devlet yok” sözleri kanımı donduruyor

SPOR Haberleri

Hayatını kalp pili ile sürdüren 63 yaşındaki Yüksel Coşkun, eşini enkazdan çıkarıp hastaneye kaldırdı. Emektar kaptan, hastası ve hastalıklarına rağmen depremzedelerin yardımına koştu.

HASAN SARIÇİÇEK'İN HABERİ - Hatayspor’un emektar kaptanı, eski iletişim sorumlusu Yüksel Coşkun da depremin vurduğu kişilerden biri. Eşini enkazdan çıkarıp sahaya koştu. Coşkun, 63 yaşında, şeker ve yüksek tansiyon hastası, hayatını kalp pili ile idame ettiriyor. Hâlen Hatay Belediyesi Mezarlıklar Sorumlusu olarak çalışan Coşkun yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Eşimi kendi ellerimle enkaz altından çıkardım, ağır yaralı hâlde Adana Şehir Hastanesine yolladım. ‘Hanım artık emin ellerde’ deyip gece yarısı arama kurtarma, ulaştırma ve diğer hizmetlere katıldım. Afeti duyar duymaz oğlum ve gelinim Avustralya’dan geldi, yüzlerini görmedim, telefonda ‘Gidin Adana’ya depremzedelerin başında olun, annenizin yanında olun’ dedim.

AÇLIK, SUSUZLUK KİMİN UMURUNDA?

Devlet gereken her şeyi yağdırıyor. Herkes enkazdan bir can daha çıkarma çabasında. Bizi en çok ne üzüyor biliyor musunuz? ‘Devlet yok’ demiyorlar mı, işte o kanımıza dokunuyor. İnanın devlet yanı başımızda. Bir de ‘hak ettiler’ anlamında ‘şöyle oldu da böyle oldu da bu felaket başlarına geldi’ denilmesine çok kızıyorum. Ayrıca moral bozan yalan haberlere katlanamıyoruz. Acımıza mı yanacağız, bu haberlere mi?

Hatayspor'un emektar kaptanı Yüksek Coşkun: “Devlet yok” sözleri kanımı donduruyor
Eşini ağır yaralı hâlde Adana Şehir Hastanesine gönderen Coşkun ‘Hanım artık emin ellerde’ diyerek ayrılmış. Afeti duyar duymaz Avustralya’dan gelen oğlu ve gelinine de yüzlerini görmeden “Adana’da depremzedelerin başında olun, annenizin yanında olun” demiş.

NE İSTESEK GELİYOR

AFAD çok iyi çalışıyor. Ne talep etsek hemen yerine getiriyorlar. Buraya yardıma gelen yabancılar da öyle gönülden çalışıyorlar ki, canımdan can veresim geliyor. Daha iyisi olamaz mı, olur. Bölgeyi en iyi bilen belediye, birlikte daha koordineli çalışılırsa çok daha iyi olur. Deprem değil bizi asılsız dedikodular yıkıyor. Şehir yerle bir olmuş, iki büyük deprem ve iki yüzü aşkın artçı yaşanmış. Kimsenin insan seçecek durumu yok. Her binada enkaz altında kalıp hayatını kaybeden insanlar var. Neymiş; o partili, bu partili. Böyle günde bu mu olmalı gündemimiz? Birbirimize her zamankinden fazla kenetlenmemiz lazım. 

BİR CAN DAHA NASIL KURTARIRIZ?

Allah kimsenin başına vermesin. Burada yaşanan acılar ve bir can daha kurtarabilmek için verilen mücadeleler anlatılacak gibi değil. Gözlerimden uyku akıyor ama uyur da hizmetten geri kalırım diye başımı bir yere yaslamıyorum. Bir haber geliyor saat 04.00’te 05.00’te kepçeyle mezarlık için yol açtırıyorum. Oysa operatör değilim. Pikapla erzak dağıtıyorum. Herkes bir şey yapıyor. 

VOLKAN HOCA ÖRNEK İNSAN

Hatayspor’un emektar kaptanı Yüksel Coşkun, Hatayspor Teknik direktörü Volkan Demirel için şunları söyledi: Bir teknik adamdan öte örnek insan; bir spor adamında olması gereken bütün güzellikleri yansıtıyor. Acımızı ilk günden dünyaya duyurdu, sesimiz oldu ve hâlâ yara sarıyor, babalık yapıyor. Helal olsun, şahsen minnettarım.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...