Büyük şef Drogba

Büyük şef Drogba

SPOR Haberleri

Bazı kesimler tarafından hakkında 'Yaşlı, fayda sağlamaz' yorumları yapılan 35 yaşındaki Fildişili yıldız, şimdi herkese parmak ısırtıyor.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Didier Drogba, sarı-kırmızılı takımda adeta ikinci baharını yaşıyor. Galatasaray'ın 28 Ocak 2013 tarihinde 1,5 yıllığına anlaştığını duyurduğu Drogba, FIFA'nın 12 Şubat tarihinde verdiği geçici lisansın sonrasında sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği 6 ayda kulübe tam 3 kupa kazandırdı. Çin'in Shanghai Shenhua takımından G.Saray'a transfer olduğu dönemde bazı kesimler tarafından, hakkında "İsmi büyük ama artık bir fayda sağlayamaz. Çok yaşlandı. Eskisi gibi değil, yerden kalkmıyor" yorumları yapılan Drogba, oynadığı futbol ve kazandığı başarılarla taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bıraktı.
İLK GOLÜ AKHİSAR'A
Sarı-kırmızılı formayı ilk defa 15 Şubat 2013 tarihindeki Akhisar maçında giyen ve 63. dakikada girdiği oyunda 1 gol, 1 asist yaparak yıldızlaşan Drogba, ilerleyen haftalarda takıma daha da büyük katkı sağlayarak, kazanılan şampiyonluğun en büyük mimarlarından oldu. Yarım sezonda 13 maçta 5 gol, 6 asist yapan Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gol kaydetti. Hazırlık kampında daha da güçlenen Drogba, Malaga ile oynanan hazırlık maçında yeni sezonun ilk golünü atmış oldu. Fildişili yıldız, 3-4 Ağustos'ta gerçekleştirilen Emirates Cup'ta bir defa daha yıldızlaştı. Arsenal ağlarını biri penaltıdan olmak üzere iki defa havalandıran Drogba, Emirates Cup'ı G.Saray müzesine taşıdı.
BOĞAZ'IN EFSANESİ!
F.Bahçe derbisine efsaneleştiği 11 numaralı formasıyla çıkan Drogba, 35 yaşına rağmen 120 dakika kaldığı sahada yine parmak ısırttı. Attığı klas golün yanı sıra F.Bahçe savunmasına hayli zor anlar yaşatan Fildişili yıldız, dünya medyasında bir defa daha manşetleri süslerken, gazeteler şu başlıkları attı. Daily Mail (İngiltere): Drogba 10 kişilik F.Bahçe'yi uzatmalarda bitirdi. Extra Football (İngiltere): Drogba, F.Bahçe'ye hükmetti. Foot Mercato (İspanya): Drogba kupayı G.Saray'a sundu. 35 yaşında olmasına rağmen belirleyici olduğunu kanıtladı. France Football (Fransa): Drogba Boğaz'ın efsanesi olmaya devam ediyor. El Comercio (Peru): Drogba, Türkiye Süper Kupa'sını G.Saray'a verdi.

303. golü Fenerbahçe'ye

F.Bahçe ağlarını havalandırarak, "Gerçek G.Saraylı" olan Didier Drogba, profesyonel kariyerinde 303 gole ulaştı. Kariyerine Fransa'nın Le Mans takımında başlayan Fildişili yıldız, ardından Guingamp ve Marsilya için oynadıktan sonra İngiltere'de Chelsea ile 341 maçta 157 gol bulmuştu. Çin'deki Shanghai Shenhua molasının ardından 2013 yılında G.Saray ile Avrupa'ya dönmüştü. Drogba, 300. golünü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid filelerine göndermişti.

Sol bek unutuldu!
F.Bahçe derbisinde başarılı bir oyun sergilemesinin yanı sıra atılan golün de asistini yapan Hakan Balta, 2 sezondur sol bek transferi peşinde koşan teknik heyete adeta mesaj gönderdi. Tecrübeli oyuncunun başarılı performansı, yönetime "Bu takımın sol bek ihtiyacı yok" dedirtti.

Uçakta halay
F.Bahçe'yi yenerek kazanılan kupa G.Saraylı futbolcuları adeta kendilerinden geçirdi. Soyunma odasında başlayan coşku, uçakta da sürdü. Sabri ve Erman oyun havasıyla karşılıklı dans ederken, takım arkadaşları bu ikiliye önce alkışlarla sonra halay çekerek eşlik etti.

Aslan dinlendi
Kayseri'de ezeli rakibi F.Bahçe'yi mağlup ederek TFF Süper Kupa'ya uzanan G.Saray, dünü izinli geçirdi. Sabaha karşı İstanbul'a inen sarı-kırmızılı futbolcular, ligin ilk haftasında pazartesi akşamı evinde G.Antepspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarına bu akşam yapacağı idmanla başlayacak.
Ercan YILDIZ
ercan.yildiz@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...