Kılıçdaroğlu açıkladı, Cumhurbaşkanlığı'na sürpriz aday

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu açıkladı, Cumhurbaşkanlığı'na sürpriz aday

Politika Haberleri  / İHA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ergenekon'dan tahliye olan Mehmet Haberal'in isminin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçmesini değerlendirdi.

Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme dair sorularını da cevaplandırdı. Ergenekon davasından tahliye olan CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın isminin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçtiğinin hatırlatılması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı diye lanse etmenin doğru olmadığını kaydederek, "Daha önümüzde uzun bir süreç var. Gelişmeler neleri gösterir görmek lazım" diye konuştu. "Uzun tutukluluk sürelerini de eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunun yanlış olduğunu Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da dile getirdiğini hatırlattı. Önümüzdeki dönemde yasal bir düzenleme yapılacaksa hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda AK Parti ile bir protokolün yapıldığını ancak bunun gerçekleşmediğini, bu konu çözülecekse parlamentonun yarın da toplanmasını istediklerini kaydetti.Genel af konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de genel af şartlarnın oluştuğunu düşünmüyorum. Toplumsal mutabakat varsa bu oturulur konuşulur. Bu aşamada toplumsal mutabakat yok" dedi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...