Böyle sözleşme dünyada yok

Böyle sözleşme dünyada yok
SPOR Haberleri

TFF'nin Fatih Terim ile imzaladığı 5+2 yıllık sözleşme, hem görev süresi hem de opsiyon seçeneğiyle kendi dalında bir ilk ve tek olma özeliğini taşıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim ile yaptığı 5+2 yıllık sözleşmeyle bir kez daha gündeme geldi. Terim'in sözleşmesinin uzunluğu ve artı 2 yıllık opsiyonu futbol kamuoyunun gündemine oturdu. Avrupa'nın önde gelen futbol ülkelerinin teknik direktörleriyle olan sözleşmelerini inceledik. Avrupa'nın gelişmiş ve modern futbol ülkelerindeki teknik direktörlere ise bu tip kontratlar yapılmıyor.DÜNYA KUPASI KAZANAN HOCAYA 3 YIL
Avrupa'nın futboldaki en önemli ülkesi durumunda bulunan İspanya, bir dönem Beşiktaş'ta da görev alan Vicente Del Bosque ile 2008 yılından bu yana çalışıyor. Ancak İspanyollar, Del Bosque ile başarı sonrası sözleşme yeniliyor. Tecrübeli teknik adamın yürürlükteki sözleşmesi 2016 yılında son bulacak. Almanya'da ise Fenerbahçe ve Adanaspor'dan hatırladığımız Joachim Löw var. Löw 2006 Dünya Kupası öncesi ve esnasında Jürgen Klinsmann'ı yardımcılığını yaptı, daha sonra teknik direktör olarak göreve başladı. Löw'ün yürürlükte olan sözleşmesi 2016 yılında sona erecek
İNGİLTERE, FRANSA 2 YIL
İngiltere'de Roy Hogson'ın sözleşmesi 4 yıllık, Fransa'da Didier Deschamps'ın sözleşmesi 2 yıllık ve Dünya Kupası'nda göstereceği performansa bağlı olarak uzatılabilir. Dünya Kupası'nın sürpriz yapmaya en yakın takımlarından Belçika'da teknik direktörlüğü Marc Wilmots yürütüyor ve sözleşmesi sadece 2 yıllık yapıldı. 3-5-2'yi tekrar Dünya futbolunun gündemine sokan ve bu taktiğiyle İtalya'yı Euro 2012'de final oynatma başarısı gösteren teknik adam Cesare Prandelli 4 yıllık sözleşmeyle göreve geldi ve Dünya Kupası sonrası sözleşmesi bitecek.Grubumuzda yer alan ve başarılı performansıyla takdir alan Hollanda'da dünyaca ünlü taktik deha Louis van Gaal'in sözleşmesi 2 yıllık, Bosna'yı tarihinde ilk kez bir uluslararası turnuvaya götürme başarısı gösteren Safet Susic 2 yıllık, İsviçre'nin dünyaca ünlü hocası Ottmar Hitzfeld 2 yıllık, Portekiz'in hocası Paulo Bento da 2 yıllık sözleşmelerle görevlendirildi.(Sporx)
Böyle sözleşme dünyada yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...