Bosna Hersek'teki maden kazası

Bosna Hersek'teki maden kazası

SPOR Haberleri

Bosna Hersek'in Zenitsa kentindeki Raspotoçye kömür madeninde meydana gelen göçükte kalan 5 madencinin cesedi bulundu.

Hayatını kaybeden 5 işçiden Mehemed Dizdareviç ve Mehmedaliya Haliloviç isimli madencilerin cesetleri çıkarılırken, arama ekipleri, Fahir Halaça, Hayrudin Bradarats ve Feyzo İsakoviç isimli üç madencinin cesetlerini çıkarmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

-Olay-

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde, dün akşam meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye maden ocağında göçük oldu. Göçük sırasında madende bulunan 56 işçiden 22'si içeriden çıkmayı başarırken, 34 işçi madende mahsur kaldı. Bu işçilerin 29'u dün gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde kurtulurken, 5 kişinin madende mahsur kaldığı ve durumlarının bilinmediği açıklanmıştı. Bosna Hersek Federasyonu Madenciler Sendikası Başkanı Sinan Husiç ise daha önce yaptığı açıklamada, madende mahsur kalan 34 işçiden beşinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Mynet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...