Beşiktaş Ukrayna'da hakem saldırısına uğradı, kapkara gece!

Düzenleyen:
Beşiktaş Ukrayna'da hakem saldırısına uğradı, kapkara gece!

SPOR Haberleri

Dinamo Kiev önünde 1-0 geri düşen temsilcimiz sonrasında iyi oynadı. İskoç hakem Thomson penaltı uydurdu, Beck’i attı, 0-2 oldu, maç koptu.

Beşiktaş İskoç hakem Craig Thomson’ın skandal kararlarının damga vurduğu maçta Dinamo Kiev’e deplasmanda 6-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkmayı başaramadı. Maça skorun aksine oldukça iyi başlayan temsilcimiz, 6. dakikada Tolgay ile gole yaklaştı ama vuruşu Kiev defansına takıldı. 9’da Tosic’in büyük hatasıyla kaçırdığı Yarmolenko Besedin’e ‘al da at’ dedi; ona sadece boş kaleye dokunmak kaldı: 1-0. Maçtaki bütün dengeleri bozan karar ise 29. dakikada geldi. Maçın hakemi savunmanın arkasına sarkan Gonzalez’in Beck’e faul yaptığı pozisyonda kararını Dinamo lehine verirken, bu büyük hata hem Alman oyuncunun atılmasına neden oldu hem de Yarmolenko penaltı vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0. 32’de Tosic’in savunmadan çıkarken kaptırdığı topu iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Buyalsky’nin aşırtma vuruşuyla oldukça rahatladı: 3-0. 45+3’te Gonzalez’in ceza sahası dışından çektiği şut Atiba’ya çarptı ve Fabri’yi çaresiz bıraktı: 4-0. 
56’da Aboubakar tecrübesine yakışmayacak derecede basit bir hatayla kırmızı kart görerek atıldı. Farkı beşe çıkartan gol 60. dakikada geldi. Oğuzhan’ın kaptırdığı topla gelişen Dinamo Kiev atağında son vuruşu ceza sahasının sağından Sydorchuk yaptı: 5-0. Perdeyi kapatan golde ise yine Craig Thompson’ın imzası vardı. Yarmolenko’nun savunmanın arkasına gönderdiği pasta ofsaytta olan Junior Moraes, devam kararının ardından topu filelere göndererek maçın skorunu ilan etti: 6-0.

Güneş hatır sordu!
Şenol Güneş maç sonrasında Dinamo Kiev’in teknik adamı eski Fenerbahçeli Rebrov ile selamlaşırken hakeme küfür etmesi kameralara yansıdı. Maç sonrasında Rebrov’u yine de tebrik eden tecrübeli çalıştırıcının sinirlerine hakim olamayarak Thomson’a verip veriştirdiği görüldü.  

Son 32’den ve seri başı
Kartal, Şampiyonlar Ligi’ni 3. sırada bitiren ve bitirecek olan takımlar arasında en iyi dört tane 3. arasına adını yazdırmayı garantiledi. Beşiktaş böylece, 12 Aralık’taki Avrupa Ligi son 32 kura çekiminde seri başı olacak. Aynı ülke takımları ve UEFA Avrupa Ligi’nde aynı grupta yer alan takımlar birbirleriyle eşleşemeyecek. Öte yandan Beşiktaş, kuradan gelecek rakibiyle ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak. 
Beşiktaş Ukrayna'da hakem saldırısına uğradı, kapkara gece!
4. GOLDEN SONRA DAYANAMADI
Fabri gözyaşlarına boğuldu!

Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Dinamo Kiev ile karşılaşan Beşiktaş, büyük bir şok yaşadı. Önce 1-0 geriye düşen daha sonra da Andreas Beck’in pozisyonunda hakemin skandal penaltı kararı sonrası dağılan siyah-beyazlı ekip devreye 4-0 geride girdi. Beşiktaş’ın İspanyol file bekçisi Fabri, Derlis Gonzalez’in maçı 4-0’a getiren golü sonrası gözyaşlarını tutamadı. Futbolcuyu devre arasında Şenol Güneş ve takım arkadaşları teselli etmeye çalıştı. 

ŞENOL GÜNEŞ EMEKLERİNİN HEBA OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Sözün bittiği yer

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş karşılaşma sonrası, “Turu geçmeyi düşünen bir takım olarak böyle bir geceyi yaşamak bizi çok üzdü. Bu kadar emek vermişken artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu gece kâbus. Bunu geri getiremeyiz. Bu kadar kolay bir şekilde alınan farklı mağlubiyetin kabul edilir tarafı yok” sözlerini kullandı. Güneş, “Sahada Beck’ten kaynaklanan bir hata yok ama Aboubakar’ın yapmaması (kırmızı kart) gerekiyordu. Futbola bir yorum yapmayı da uygun görmüyorum. Rakip hak etti ama bunu nasıl hak etti, yorum yapmak istemiyorum” şeklinde konuşmakla yetindi. Güneş, “Bu mağlubiyetin sorumlusu benim. Bu maçı sadece saha içi olarak değil, bir çok yönden irdelemeliyiz” tespitinde bulundu. 

Bireysel hatalar
Olcay Şahan, “Hakemi yorumlamak istemiyorum. Maça iyi başladık. Bireysel hatadan gol yedik, üzgünüz kaybettik. Artık ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edeceğiz. İnşallah orada daha iyi sonuç alarak yolumuza devam edeceğiz. Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş olacak” açıklaması yaptı.

Kendimize bakalım
Oğuzhan Özyakup maç sonrası açıklamasında, “Hakemle ilgili bir şey dememize gerek yok. Penaltı yoktu, kırmızı kart da yoktu. Rakipten çok çok daha iyi bir takımız. Sonra 2. kırmızı kart. Biraz da kendimize bakmamız gerekiyor. Futbolda var böyle şeyler, çok üzgünüz” sözlerini kullandı. 

Bir de ceza derdi
Beşiktaş dün geceki büyük kaybının yanı sıra üç oyuncusunu da kaybetti. Andreas Beck penaltı pozisyonunda, her iki yarıda birer sarı kart gören Aboubakar da 56. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 49. dakikada sarı kart gören Adriano da cezalı duruma düştü. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...