Beşiktaş kârlı çıkacak, gelen gideni aratmayacak

- Güncelleme:
Beşiktaş kârlı çıkacak, gelen gideni aratmayacak

Spor Haberleri

Weghorst’un gidişi taraftarı üzse de Aboubakar’ın gelişi yarayı saracak. Kamerunlu yıldızın çoğu özelliği Hollandalıdan üstün.

Wout Weghorst’un gidişi Beşiktaş için şimdiden ‘Hayırlı olay’ olarak gözüküyor. Manchester United’ın yolunu tutan Hollandalı sezon başından bu yana saha içinde ve dışında yaptıklarıyla siyah beyazlı taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Mario Gomez etkisi yapan ayrılık bu defa çok üzmeyecek. Hatta Beşiktaş yaşanacak değişiklikten çok daha güçlü çıkacak gibi görünüyor. Weghorst’un yerine gelecek olan Aboubakar birçok özelliğiyle mevkiidaşından daha iyi bir profil çiziyor.

TAM BİR GOLCÜ

Özellikle hava hakimiyetindeki fark dikkat çekici. Weghorst 1,97’lik boyuna rağmen kafa vuruşlarında zayıf kalırken, 1,84’lük Aboubakar ise zıplama kabiliyeti ve isabetli vuruş yeteneğiyle havada daha güçlü. Weghorst orta yapma ve pas isabetinde Aboubakar’a göre daha becerkli olsa da, golcülükte önem taşıyan hız, güç, teknik, agresiflik ve şut isabetinde Kamerunlu yıldız belirgin olarak daha üstün durumda. Camiayı tanıması da Aboubakar’ın uyum sorunu yaşamasına engel olacak. 

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Beşiktaş’a vedasıyla İngiliz ekibi Manchester United ile anlaşan, Kasımpaşa maçında taraftara veda eden ve son antrenmana ‘sakatım’ diyerek çıkmayan Weghorst’un sözleşmesi feshedildi. Hollandalı yıldız, Manchester United’ın dün akşamki antrenmanına yetişebilmek için özel uçak tuttu. Siyah beyazlılar bu transfer karşılığında 3 milyon avro kazanacak.

ABOUBAKAR'DAN FIFA TEHDİDİ

Al-Nassr’la olan sözleşmesini feshetmek için alacaklarının ödenmesini bekleyen Aboubakar en büyük kozunu kullandı. Kamerunlu yıldız parasının tamamını alamadığı takdirde FIFA’ya şikâyette bulunacağını söyledi. Al-Nassr’ın ödemeyi yapmasının ardından Aboubakar’ın imza için İstanbul’a gelmesi bekleniyor. 

SIRADA DELE ALLI VAR

Sezon başında Everton’dan kiralanan Dele Alli, Beşiktaş’ta beklentileri karşılayamadı. İngiliz futbolcunun hayal kırıklığı yaşatan performansı sonrası teknik heyetin de kendisinden umudu kalmadı. 26 yaşındaki futbolcunun kiralık sözleşmesinin feshi için hem kendisiyle hem de Everton kulübüyle görüşmeler başladı. Bu sezon hem Everton hem de Beşiktaş ile resmî maçlara çıkan oyuncunun İngiltere’de başka bir takımda forma giymesi kurallar gereği mümkün değil. İngiliz yıldızın üçüncü takım tesciline izin veren liglerden birine transferi formüller arasında. MURAD TAMER'İN HABERİ

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...