Beşiktaş, hakem Yasin Kol'un Süper Lig kariyerini bitirdi

- Güncelleme:
Beşiktaş, hakem Yasin Kol'un Süper Lig kariyerini bitirdi

Spor Haberleri

Başkan Ahmet Nur Çebi ‘Bağırarak işler çözülmüyor’ dedi ve 35 yaşındaki hakeme Süper Lig yasağı geldi.

MURAD TAMER'İN HABERİ

Hakem hataları Türk futbolunda yeniden gündemin ilk sırasında yer alırken, Beşiktaş yönetiminin sessiz kalması eleştiriliyordu. Siyah beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi, bu tarz eleştirilere gülüp geçtiğini belirterek, “Biz işimizi sessiz sedasız hallediyoruz. Beşiktaş’ın hakkını koruyoruz” dedi. Sezon başında oynanan ve 3-3 biten Alanyaspor maçının hakemi Yasin Kol verdiği kararlarla Beşiktaş camiasının şimşeklerini üzerine çekmişti. 

FIFA TEHDİDİ

Beşiktaş yönetimi ise sessiz ve derinden çalışarak ‘Türk futboluna zarar verdiği gerekçesiyle’ Yasin Kol’u TFF’ye şikâyet etti. 35 yaşındaki hakemin yaptığı hatalar, IFAB kural kitabındaki maddelerle belirtildi, gerekli yaptırımların gerçekleşmemesi hâlinde FIFA’ya gidileceği de belirtildi. Bunun üzerine Kol’a Süper Lig’de görev verilmedi. Yasin Kol’un ocak ayında kategorisi düşecek ve yeni dönemde Süper Lig’de hakemlik yapamayacak. 

ALKIŞLAR MERT GÜNOK'A

Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle kaleyi devralan Mert Günok performansıyla güven veriyor. Yaptığı kurtarışların yanı sıra takıma yaptığı liderlikle de beğeni toplayan tecrübeli kalecinin, teknik heyet ve takım arkadaşlarından gelen tebrikler sayesinde moralinin üst seviyeye çıktığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...