Başpehlivanlardan yağlı güreş için doping yorumu

Başpehlivanlardan yağlı güreş için doping yorumu

SPOR Haberleri

20'inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkan yiğitler,Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz hakkındaki doping iddialarını değerlendirdi

Sancaktepe'de düzenlenen 20'inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, Kırkpınar meydanını aratmadı. Er meydanına çıkan yiğitler, Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz 'ün dopingli olduğu iddialarını değerlendirdi. Sancaktepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kırkpınar başpehlivanlarının kıyasıya mücadele ettiği 20'inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, Samandıra Şölen Alanı'nda gerçekleşti. Er meydanına çıkan yiğitler, altın kemer için kıyasıya mücadele etti. Kırkpınar meydanını aratmayan güreşlerde başpehlivanlar, bu yıl Kırkpınar'da altın kemeri kazanan ve dopingli olduğu iddia edilen Ali Gürbüz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başpehlivan Şaban Yılmaz, "Öncelikle sayın başkanımıza ve bu organizasyonda emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Son olaylar Kırkpınar'da yaşanan olaylar üzücü ama yapılması gerekiyordu. Sporun temizlenmesini sağladılar. Sayın spor bakanımıza, sayın federasyon başkanımıza teşekkür ederiz. Ali arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum. Federasyon başkanımızın gereğini yaptığına inanıyorum. Tabi ki cezalandırılmasını istiyoruz. İnşallah güreş camiası için hayırlısı olur" diye konuştu.
Başpehlivanların dopingle ilgili sorunları nedeniyle Sancaktepe'de Kırkpınar havasının esmediğini ifade eden Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı ise, "Sancaktepe her yıl üstüne koyarak artış göstererek Kırkpınar havası estiriyor. Tabi bu yıl biraz Kırkpınar havası esmedi, çünkü Kırkpınar başpehlivanlarının dopingle ilgili sorunları oldu. O yüzden burada yoklar ama neticede Sancaktepe güreşleri her zamanki güzelliğiyle devam ediyor" dedi.
"Ali Gürbüz'ün doping kullandığı iddiaları için bir şey söylemek henüz erken" diyen Taşçı, "Şuanda söyleyecek pek bir şey yok. Çünkü uluslararası doping komitesi VADA uygulamasını yapmış ve birinci numunesinde doping bulguları bulunmuş, ikinci numunesi içinde Ali Gürbüz muhakkak ki müracaat edecektir. Tam neticelenmemiş bir konudur. Bunun için hakkında konuşmak pek doğru değildir bana göre" şeklinde konuştu.
"DOPİNGİN YAĞLI GÜREŞTEN TEMİZLENMESİ BİZİM İÇİN ÇOK İYİ"
Doping kontrollerinin güreş için hayırlı olacağını vurgulayan Başpehlivan Güngör Ekin ise, "Şuanda sonuçları açıklandı ama itiraz hakları var, onun için kullanıp kullanmadığıyla ilgili kesin bir şey diyemeyiz. Doping genel olarak iyi bir şey değil. Gençlik adına iyi bir şey değil, sağlık için iyi bir şey değil, sporcular için etik değil. İnşallah bu uygulamalar, doping kontrolleri güreşimiz için hayırlı olur. Doping olayının yağlı güreşten temizlenmesi, kalkması bizim için çok iyi olur. Ali arkadaşımız için tabi ki üzücü bir olay. Artık sonuç itirazlardan sonra belli olacak, hayırlısı diyorum" şeklinde konuştu.
Yağlı güreş alanına katılımın iyi olduğunu ifade eden Ekin, "Güreşlerimiz Kırkpınar öncesi ve Kırkpınar sonrası olarak Kırkpınar'a hazırlık olarak diye ikiye ayrılıyor. Şimdi de Kırkpınar bitti. Bu güreşler bizim için çok önemli, çünkü artık sezon kapanacak. Burada güzel bir güreş oluyor ve güzel bir organizasyon var. Katılım güzel, seyirciler iyi. Güreşçilere altın kemerde var, elimizden geleni yapacağız. İnşallah burada iyi sonuçlar alıp, iyi güreşler yapıp birinci olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...