Aziz Yıldırım: Sen önce ay-yıldızın şerefini kurtar

Aziz Yıldırım: Sen önce ay-yıldızın şerefini kurtar

SPOR Haberleri

"Gerekirse hakem odası basarım" dediği için Demirören tarafından kınanan Yıldırım: Önce sen Ay-yıldız'ın şerefini kurtar, gelenden gidenden 3-4 yiyoruz.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında yine gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Kombine kartların iptal nedenini belirtirken, tribün terörüne karşı savaş ilan ettiğini vurguladı. Fenerbahçe'nin hiçbir müsabakasına GFB grubunu almamakta kararlı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bunların çıkardığı olaylar nedeniyle 3 milyon TL para cezası ödedik" derken, "Bu seyirci profili Türk futboluna zarardır. Avrupa'da birçok ülke hazırlık maçı yapmamıza dahi izin vermiyor. Fenerbahçe'nin bir Avrupa maçında olay çıkması halinde 1 yıl seyircisiz oynama cezası verilecek. Buna izin vermem" ifadesini kullandı. Tribünlerdeki rant gruplarına dikkat çeken Yıldırım, "Bunlar her türlü kötü alışkanlığa sahip, kötü madde alışkanlıkları olan insanlar. Fenerbahçe'yle alakaları yok. Kendi ürünlerini oluşturmuşlar. Burada 4-5 trilyon gelir elde ediyorlar. Çiçek alıp devlet büyüklerinin yanına gidiyorlar, kendilerine kişilik veriyorlar. Basın bunlarla röportaj yapıyor. Tribünlerden siyasi mesajlar veriyorlar. Ama bu sadece Fenerbahçe'nin değil tün Türkiye'nin sorunu. Bunu devlet olmadan biz çözemeyiz devletle birlikte çözeceğiz" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Mağdurlar kusura bakmasın!
Fenerbahçe'ye 25 yılını verdiğini dile getiren Aziz Yıldırım, "Biz Fenerbahçe'nin marka olan yüzünü ortaya çıkarttık. Tüzüğü değiştirdim. Dünya üzerinden bütün Fenerbahçelilere bu kulübün kapılarını açtım. Bana diktatör diyorlar. Desinler. Ama sporculara etki edilmesine asla izin vermem. Hasan Ali ve Alper gibi genç oyuncular o tribünlerin bulunduğu tarafa gitmeye çekiniyordu. Biz yönetim olarak gerekeni yaparız. Siz çıkın oynayın dedim. Tepkimi de gösterdim. Kombineleri iptal ettik. Bu kulübe ömrümün 3'te 2'sini verdim. 3-5 çapulcuya bırakmam" ifadesini kullandı. Kombilerini futbolculara ve teknik direktöre laf edilmememe şartıyla verdiğinin altını çizen Yıldırım, "Ama bunlar 200 yerine 443 kombine almış. Bunun 50'sini de GFB'ye vermiş. Kombine şartnamesinde kulübün iptal hakkı var bunu kullandık. Mağdur olanlar olabilir. Ama kusura bakmasınlar. Neden kombineleri kulüpten değil de bu kişinin arkasından alıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Başkan Yıldırım buna rağmen mağduriyetleri gidermek adına ayın 20'sinde yapılacak Passolig dağıtımında gerekli işlemleri yapacaklarını da belirtti.
Bunlarda her yol var
Tribün rantının ölümlere neden olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "GFB'nin kendi arasındaki kavgalar yüzünden Altunizade'de 16 yaşında bir çocuk öldürüldü. İnsanları bıçakladılar. Biz bunları tribünlerden uzaklaştırmaya çalışıyoruz ama Kayseri'deki milli maçta bunlara kapıları açıyorlar" ifadesiyle sistemdeki çarpıklığa dikkat çekti. "Bunlar umreye gidiyor, dua ediyor, sonra gelip aynı günahları işliyor" diyen Yıldırım, ailelere de "Çocuklarınızı bunlardan uzak tutan. Kokain, esrar bunlarda her şey var. Gençleri kötü yola düşürüyorlar" mesajı yolladı. Yıldırım, "Otobüse binecek paraları yok ama Avrupa'daki maçları kaçırmıyorlar" dediği grup için, "Bunların vizesini kim alıyor. Masraflarını kim karşılıyor. Dışardan besleniyorlar bu isimleri de tek tek açıklayacağım" dedi. "Hapis yatanlarla esrar, kokain içenlerle" röportaj yapılmaz diyerek medyaya seslenen Yıldırım, "Bunlara çanak tutmayın. Bunlarla reyting artışı olmaz" açıklamasında bulundu. Tribünlerde küfre karşı olduğunu yineleyen Yıldırım, "Ancak eleştiriye, tepkiye karşı değiliz. Protesto yapılır. Beyaz mendil sallanır. Ama maçın bunlar da maçın 23. dakikasında değil sonunda olur" dedi. gt; M.Emin ULUÇ

SORUMLUSU VALİ
Tribünleri karıştıran kişilerin İstanbul valisiyle fotoğraf çektirdiğini belirten Aziz Yıldırım, "Eski valimize bu resmin yanlış olduğunu söyledim. Provokasyonun sebebi sizsiniz dedim. Vali bana, 'resmi gizli çekmişler' dedi" açıklamasını yaptı.





"Sen önce ay-yıldızın şerefini kurtar"
Hakem odası basmayla ilgili olarak Aziz Yıldırım, "F.Bahçe'nin hakları yenirse, önü kesilirse ve öyle bir niyet varsa her yeri basarım. Beni kınıyorsunuz da diğer başkan ve yöneticileri niye kınamıyorsunuz? Ben hiç değilse hakeme söylüyorum. Onlar hakemi etki altına alıyorlar. Kınayan da Yıldırım Demirören olmuş. Önce sen ay-yıldızın şerefini kurtar. Gelenden 3-4 yiyoruz. 2003'te Brezilya'dan 1 veya en fazla 2 gol yiyorduk. Kazakistan maçında puan kaybederseniz o zaman düşünün ne yapacağınızı. Beni kınamak galibiyet getiriyorsa, beni her gün kınayın. Sabah akşam kınayın" dedi. Daha önce Kulüpler Birliği başkanlığı yaptığını da hatırlatan Yıldırım, "Benden sonraki başkanlar ne kazandırdı? Brezilya'ya 3 milyon avro verildiği söyleniyor. Hangi hesaptan ödediniz? Kulüpler sorunlar içerisindeyken kulüplerin üzerinden para kazanıyorsunuz. Stat kiraları bir acayip. Bizim kullandığımız stadın kirası 1 milyon dolar. Şikeden sonra bütün statlar doluydu. Şimdi statlara gelen seyirciler bıçak gibi kesildi. TFF bunu araştırsın. Eğitim yapmalı. Hiçbirini yapmıyorlar. Bugünün zevkini yaşıyorlar" eleştirisinde bulundu.



Çakır kötü hakem
Yıldırım, Türk hakemliğinin medarı iftiharı olarak gösterilen Cüneyt Çakır için, "Kötü hakem. İngiltere'de Alex Ferguson'u çıldırttı. Chelsea-Barcelona maçında İspanya'yı salladı" yorumu yaparken, "Şişirmekle hakem olunmaz. Gördüğünü çalsın. Biz lehimize çalsınlar demiyoruz" dedi.


Soyunma odası basmadım
G.Birliği maçında Özgür Yankaya'yla soyunma odasına giderken konuştuğunu belirten Yıldırım, "Ben hayatımda hiç hakem odası basmadım ama TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı olduğu dönemde bunu yaptı" dedi. nbsp;


Başarı sadece hocaların değil
"Aykut ve Ersun hocanın nerede başarısı var" diyen Yıldırım, "Şampiyonlukları sadece F.Bahçe'de. Bunu da futbolcular, yönetim, taraftar yaptı. Hepsi destek oldu. Onların da katkısı var. Ama katkı yapmak ayrı şey" sözleriyle başarının tek bir kişiye mal edilemeyeceğini ifade etti.


Beşiktaş'ın kupası nerede?
Bahis sitelerinin G.Saray-Beşiktaş maçını listeden çıkarmasını örnek gösteren Yıldırım, "Bir de Beşiktaş'ın kupa olayı var. Beşiktaş İBB'yi yendi kupayı aldı. Bu kupayı o zamanki başkanı ne yaptı? Bu kupa nerede? Kime iade edilecek? Beşiktaş ve İBB'nin o zamanki başkanlarına soruyorum şike yaptılar mı?" dedi.


Sen kimsin ulan!
Şike davasıyla ilgili sitemlerde bulunan Yıldırım, "Ben ne diyorum: biz yapmadık. Ölene kadar da söyleyeceğim. İsteyene istediği yerde söylerim. Başkaları bir şeyler söylüyor, 'Vazgeçmeyeceğiz' diyor. Sen kimsin ulan, sen kimsin" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...