Aslan'ın aklı 25 milyon avroda... Varsa yoksa Devler Ligi

- Güncelleme:
Aslan'ın aklı 25 milyon avroda... Varsa yoksa Devler Ligi

SPOR Haberleri

Önemli isimleri kadrosuna katan ve 19 milyon avroluk bonservis harcaması yapan Galatasaray yönetimi, Şampiyonlar Ligi’ne kalıp 25 milyon avroluk bir kasa rahatlığı yaşamak istiyor

Son şampiyon Galatasaray’da herkes transfere ve şampiyonluğa odaklandı ama yönetimin şu anda tek bir gündemi ve düşüncesi var. O da ne yapıp edip Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Çünkü dev arena yönetim adına hayati önem arz eden para demek. İcardi, Zaha, Bakambu, Kerem Demirbay, Angelino, Halil Dervişoğlu ve Günay Güvenç gibi oyuncuları kadrosuna katan sarı kırmızılılar 19 milyon avro gibi bir bonservis bedeli ödedi. Mustafa Muhammed’in satışından ve Ross’un kiralanmasından ise 6 milyon avroluk bir gelir sağlandı. Ancak yeni takviyeler de düşünüldüğünde Cimbom adına ekonomik anlamda tek kurtuluş Şampiyonlar Ligi…

BU FIRSAT KAÇMAZ

Çünkü Devler Ligi’ne kalmak yaklaşık 25 milyon avro gibi dev bir geliri kasaya koymak demek. Finansal Fair Play dengesini koruması gereken ve UEFA’nın ciddi müeyyideleriyle karşı karşıya kalması söz konusu olan Cimbom’da yönetim elenmeyi aklından bile geçirmiyor. Şu anda önünde dört maç olan Galatasaray’ın Avrupa’da yer alması eldeki yıldız isimlerin de değerine değer katması anlamında önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Ki yapılan transferlere yenilerinin de eklenmesi söz konusu. Ve Şampiyonlar Ligi faktörü sadece bu sezon özelinde değil gelecek sezonlar adına da birçok konuda belirleyici etkide.

CİMBOM TETE'Yİ KAPIYOR

Fenerbahçe'nin İstanbul'a getirdiği sağ açık Tete ile G.Saray'ın anlaştığı öğrenildi. Futbolcu Ataköy'de kaldığı otelden İcardi'nin gol sevincini andıran emoji paylaşımı yapması 'iş bitti' şeklinde yorumlandı. Shakhtar ile sözleşmesini fesheden 23 yaşındaki oyuncunun hukuki durumunun çözülmesi için uğraş veriliyor. F.Bahçe de oyuncunun öne sürdüğü şartların kabul edilmediğini ve transferinin düşünülmediğini açıkladı. 

OKAN BURUK: KAZANARAK DÖNELİM

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ljubljana maçı öncesi, "Hedefimiz buradan galibiyetle dönmek. Maddi ve manevi açıdan önemli bir karşılaşma. Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda olmak istiyoruz" derken, "İcardi oynayacak durumda. Maçın gidişatına göre süre alacaktır. Rashica'yı kadroya katmak istiyoruz" sözlerini kullandı.

HENRİQUES: GALATASARAY ÇOK GÜÇLÜ

Ljubljana yeni başlayan Slovenya Ligi’nde şu anda altıncı durumda. İki maçta bir galibiyet bir mağlubiyet alan Ljubljana 12 milyon avroluk bir takım değerine sahip. Teknik direktör Joao Henriques, “Galatasaray'ın çok kaliteli oyuncuları var. Onlara karşı kazanmak için mükemmel olmamız bile yetmeyebilir, ama tur atlamak için iki maçımız var ve çalışmalıyız. Sahada her şey olabilir” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...