Arsenal Gabriel Jesus transferini açıkladı... Yeni santrfor 52 milyon euro

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Arsenal Gabriel Jesus transferini açıkladı... Yeni santrfor 52 milyon euro

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Premier League'de ilk 4'e giremeyen Arsenal yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Londra devi, Manchester City'nin 25 yaşındaki Brezilyalı golcüsü Gabriel Jesus transferini açıkladı. Yeni 9 numarası için City'ye 52 milyon euro bonservis ödeyen "Topçular" için bu rakam bonuslarla 60'ı bulabilir.

Manchester City'nin Erling Haaland ve Julian Alvarez transferlerinin ardından Gabriel Jesus'a yol görünmüştü... Brezilyalı golcü bir süredir temas halinde olduğu Arsenal'le UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılamamasına rağmen anlaştı. City bu transferden en az 52 milyon euro kazanacak. "Topçular" için bu rakam bonuslarla 60'ı bulabilir.

25 yaşındaki Jesus ise Arsenal'in en çok maaş alan futbolcusu olacak. Sambacı Ocak 2017'de Palmeiras'tan 32 milyon euro bonservisle transfer edilmişti.  

ARTETA'DAN YÖNETİME ÖVGÜ

5 yıllık sözleşmeye imza atan Gabriel Jesus, Manchester City ile çıktığı 236 maçta 95 gol attı.

Teknik direktör Mikel Arteta transfere ilişkin, "Gabriel Jesus'u çok yakından tanıyorum. Arsenal böyle bir futbolcuyu transfer etmeyi başararak çok büyük bir iş yaptı" ifadelerini kullandı.

Manchester City ile 4 Premier League şampiyonluğu, 4 İngiltere Lig Kupası, 2 İngiltere Süper Kupa, 1 İngiltere Kupa şampiyonluğu olmak üzere toplam 11 kupa şampiyonluğu yaşayan 25 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı ile 56 maça çıkarken 19 gol kaydetti.

Arsenal Gabriel Jesus transferini açıkladı... Yeni santrfor 52 milyon euro

GOLCÜLER DEĞİŞTİ

Arsenal Aubameyang'ın ardından Lacazette'den de kurtulmuştu. 5 yıl önce 46,5 milyon sterlin bonservis bedeliyle transfer olan 31 yaşındaki Fransız forvet Olympique Lyon'a geri dönmüştü. 

Bu yaz transferde Porto'nun 10 numarası Fabio Vieira için 35 milyon euro bonservis ödeyen Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal altyapıdan yetişen golcü Eddie Nketiah'la da sözleşme uzatmıştı.

Geçen sezona Aubameyang & Lacazette ikilisiyle başlayan Arsenal'in ileri ucunda artık Jesus ile Nketiah var.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...