Anwar El Ghazi kurucuları Yahudi olan Mainz 05'e inat bir Filistin paylaşımı daha yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Anwar El Ghazi kurucuları Yahudi olan Mainz 05'e inat bir Filistin paylaşımı daha yaptı

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Bundesliga ekiplerinden Mainz 05, Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımını silen Fas asıllı Hollandalı futbolcusu Anwar El Ghazi'yi affetiğini ve 28 yaşındaki futbolcunun özür dilediğini açıklamıştı. El Ghazi, kurucuları Yahudi olan Mainz 05'e inat bir Filistin paylaşımı daha yaptı.

Alman ekibi Mainz 05'in sözleşmesini feshettiği Anwar El Ghazi, sosyal medya hesabından Filistin'e desteğini yineledi.

28 yaşındaki Fas asıllı Hollandalı futbolcu, yaptığı paylaşımda, "Tek başına kalmak anlamına gelse bile doğru olanın yanında durun. Geçim kaynağımın kaybı, Gazze'deki masum ve savunmasız insanlara yaşatılan cehennemle kıyaslandığında hiçbir şeydir." ifadelerini kullandı.

MAİNZ 05 KULÜBÜ "ÖZÜR DİLEDİ" DEMİŞTİ

Filistin'e destek veren ilk paylaşımının ardından futbolcuyu kadro dışı bırakan kulüp yönetimi, yapılan görüşmeler sonrasında Anwar El Ghazi'nin affedildiğini duyurmuştu.

İki gün önce sosyal medya hesabından görüşlerinin arkasında olduğunu yineleyen forvet oyuncusunun sözleşmesi bugün feshedilmişti.

MAİNZ 05 KURUCULARI YAHUDİ

Mainz 05'ten yapılan açıklamada, Anwar El Ghazi'nin paylaşımı nedeniyle kulüpten özür dilediği ve yeniden takıma katılacağı belirtildi. Kulübün resmi sitesinde şu ifadeler yer aldı:

"El Ghazi, iki hafta önce Ortadoğu'da şiddetin yeniden tırmanmasına yol açan Hamas gibi terör eylemlerinden de açıkça uzak durdu. Bu çatışmanın tüm mağdurlarının yanı sıra bu saldırının kurbanlarına da sempati duyduğunu vurguladı. İsrail'in var olma hakkını sorgulamadığını açıkça belirtti."

"Kulübün yönetim kurulu,  tartışmalarda Anwar El Ghazi'ye, çalışanlarının kulübün değerlerine bağlı kalmasının gerekli olduğunu açıkça vurguladı. Bu, İsrail Devleti'ne ve Yahudi halkına karşı, Alman tarihinin yanı sıra kulübün Yahudi kulübü kurucu ortağı Eugen Salomon'la olan geçmişinden kaynaklanan özel bir sorumluluğu da ima ediyor."

Anwar El Ghazi kurucuları Yahudi olan Mainz 05'e inat bir Filistin paylaşımı daha yaptı

https://twitter.com/elghazi1995/status/1720505518614089744

https://twitter.com/elghazi1995/status/1719642738839200016

https://twitter.com/elghazi1995/status/1717900393571598406

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...