ABD'nin Suriye'deki üslerine karadan saldırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'nin Suriye'deki üslerine karadan saldırdılar

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Orta Doğu'daki ABD üsleri hedef olmaya devam ediyor. Suriye'nin Deyrizor ile Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Harab Cir ile Ömer petrol sahası üssüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenlendi.

Hamas ile savaşan İsrail'e desteklerini sürdüren ABD, Orta Doğu'da hedef olmaya devam etti. Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Son olarak ABD ordusunun Haseke'deki Harab Cir Havaalanı'ndaki üssü ile Deyrizor'daki Ömer petrol sahasındaki üssüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

ÜSSÜN ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Saldırılarda üslere ve çevresine roketler düştüğü öğrenildi. Can kaybı ve yaralanmaya ilişkin bilgi verilmezken üs çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

ABD ÜSLERİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR

Suriye'de son günlerde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.

CENTCOM BÖLGESİNE YÜZLECE ASKER TAKVİYE EDİLECEK

Öte yandan Pentagon Sözcüsü geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Merkez Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu. ABD, üslerine yapılan saldırılardan İran'ı sorumlu tutuyor.

İRAN'DAN UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

İran devlet televizyonu 19 Ekim'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulmaması halinde Tahran'ın "direniş güçleri" olarak adlandırdığı bölgedeki müttefikleri tarafından nasıl saldırıya uğrayabileceğini anlatan bir haber yayınlamıştı. Görüntülü haberde, İsrail'in kuzeyden Hizbullah, doğudan Irak ve Suriye'deki milis güçlerle güneyden de Yemen'deki Husiler tarafından füzeler ve insansız hava araçlarıyla eş zamanlı hedef alınacağı harita üzerinde gösterilmişti.

İran, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının durdurulması için birçok kez en üst düzeyde çağrıda bulunmuştu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'deki bir konuşmasında, İsrail'in saldırılarının devam etmesi halinde "direniş güçlerinin" harekete geçeceğini söylemişti.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin çatışmalarının bölgeye yayılma ihtimalini dillendirmişti.

İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak'ta desteklediği milisler ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...