Antalya'yı yenen Beşiktaş gözünü bugünkü derbiye çevirdi!

Düzenleyen:
Antalya'yı yenen Beşiktaş gözünü bugünkü derbiye çevirdi!

SPOR Haberleri

113. kuruluş yıldönümünü kutlayan siyah-beyazlı takımı zorlandığı karşılaşmada Oğuzhan Özyakup üç puana taşıdı

 Hüseyin EROĞUL - Karadeniz seferinden liderliği geri alarak dönen Beşiktaş, İstanbul'daki maça tutuk başladı. İki ekip de orta sahada üstünlük kurmaya çalışırken 4. dakikada Eto'o'nun kafa vuruşu Beşiktaşlıların yüreğini ağzına getirdi. Antalyaspor karşısında topa sahip olmakta zorlanan siyah-beyazlılar kanatlarda sıkıntı yaşarken, Antalyaspor bindirmelerle etkili olmaya çalıştı. Dakikalar 27'yi gösterirken Oğuzhan tabelayı değiştirdi. Çaprazda Sosa'yla verkaça giren genç oyuncu plaseyle fileleri havalandırırken durumu 1-0 yaptı. Golden sonra beraberlik için yüklenerek Beşiktaş'ı hataya zorlayan Antalyaspor, 36'da Yekta'yla fırsat yakalasa da değerlendiremedi. Orta sahada istediği dinamizmi yaşayamayan Beşiktaş, ilk yarının son bölümlerinde rakibine açık alanlar bıraksa da son anda gelen müdahaleler sayesinde kalesinde gol görmedi. Gomez'i topla buluşturmakta zorluk yaşayan Beşiktaş ilk 45 dakikalık bölümde başka pozisyona giremeyince soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti. 

Kartal istediğini aldı
İkinci yarıya Quaresma-Olcay değişikliğiyle giren Beşiktaş, baskısını hissettirmeye başladı. 54'te Beşiktaşlı oyuncular bir el pozisyonuna itiraz ederken dönen topta Makoun'un vuruşu az farkla dışarı çıktı. Pozisyon üretmekte güçlük çekmeyen siyah-beyazlı ekip 62'de bir fırsatı daha değerlendiremedi. Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahasına giren Gomez vurmakta gecikince golden oldu. Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna alarak hücum gücünü yükselten kırmızı-beyazlılar, arkada açıklar vermeye başladı. Ceza sahasına kadar kısa paslarla giden Beşiktaş, son paslarında tercih hatalarını sürdürünce taraftarlarını rahatlatacak golü bulamadı. Siyah-beyazlılar, Gomez'in etkisiz kaldığı karşılaşmayı 1-0 galibiyetle tamamlayarak derbiyi liderlik koltuğunda rahatça izlemek için evin yolunu tuttu.   
Antalya'yı yenen Beşiktaş gözünü bugünkü derbiye çevirdi!
Boyko korkuttu
Beşiktaş'ta maç öncesi ısınma esnasında sakatlığı nükseden kaleci Tolga Zengin, son anda kadrodan çıkarıldı. Boyko ilk defa bir lig maçında on birde görev aldı. İlk yarıda Mbilla ile girdiği bir topta sol kaşının üstüne aldığı ayak darbesiyle yere yığılan Boyko'ya saha içerisinde dikiş atıldı. Alnında 4 santimlik yarık açılan futbolcunun beyin tomografisinin çekileceği öğrenildi.  

Her yerde oynarım
Dün Alexis Delgado'nun yerine on birde forma giyen Necip Uysal, ''Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Antalya iyi bir takım. Kendi gücümüzü gösterdik ve 3 puanı aldık. Marcelo ile uyum problemimiz yok. Nerede oynadığım önemli değil. Her tarafta oynarım. Ligin sonunda kupayı kazanan taraf biz olacağız inşallah" dedi.

Kerim çok mutlu
Beşiktaş'ın kanat oyuncusu Kerim Frei, ''Bir hafta içerisinde 3 tane önemli maça çıktık. Biraz yorgunduk. Çok önemli bir 3 puan aldık" derken, "A Milli Takıma çağrıldığım için gerçekten çok mutluyum. Fatih hoca bana şans verdi. Bunun hakkını vermek için elimden geleni yapacağım'' sözlerini kullandı. 

Desteğimiz Cimbom'a
Beşiktaş'ın stoperi Marcelo Guedes, "Gerçekten çok önemli, şampiyonluk yarışını etkileyecek bir maçtı. Yapmamız gerekeni yaptık ve kazandık" derken, "Yarınki (bugünkü) derbi maçta rakibimizin rakibini destekleyeceğiz. Bunu sizler de biliyorsunuz. Ancak biz tamamen kendi işimize odaklandık" şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...