Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Asıl onlar bizden özür dilesin

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Asıl onlar bizden özür dilesin

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu... UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanşında karşılaştıkları Dinamo Kiev müsabakasında taraftarların yaptığı tezahürata değinen Koç, "Ukrayna'dan Özür dilemeyeceğiz. Dış İşler Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Dinamo Kiev maçında sarı-lacivertli taraftarların yaptığı tezahürata değinen Ali Koç, “2 gündür bu haksızlığa, çifte standarda hatta bu hakarete kafa yoruyorum. 20 saniyelik bir olaydan bahsediyoruz. Maç 120 dakika. İkinci golü yedik bir şey olmadı. Elendik böyle bir şey olmadı. 1. golde oldu. Bana göre yakışıksız bir tezahürattı. Gereksiz bir tezahürattı. Fenerbahçe kimliğinden uzak bir tezahürattı ama ne yapmamız gerekiyor. İnsanların ağzına fermuar mı kapatacağız. Niye oldu o tepki? Maçtan önce Türkiye’de bir takımda eskiden oynayan bir kalecinin maçtan önce eski kulübünün sembolünün işaretini yaparak germeye başladı. Gol geldi tam bizim önümüzde aynı oyuncu yedek kulübesinden fırlayarak öyle hareketler yaptı ki Aldığımız görüntülerde bariz bir tahrik var. Hatta Lucescu yanına çağırdı ve oyuncuya bağırıp çağırdı. Lucescu tezahüratı protesto etmek için toplantıya katılmadı” değerlendirmesini yaptı.

FENERBAHÇE SAVAŞ SEMPATİZANI DEĞİL

Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün savaşa karşı olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bir anlık öfke ile bile olsa. Tahriklere rağmen bu tezahüratın yapılmasını uygunsuz gereksiz buluyorum ama 115 yıllık şanlı tarihi ile büyük Fenerbahçe camiasını bir kısım taraftarın anlık öfkesiyle haklı tepkisi haksız söylemiyle tamamen karşısındaki rakibi incitmek için 20 saniyelik tezahüratı siyasi kimliğe oturtmak isteyenleri de kınıyorum. Kimsenin bunu yapmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’nin de Fenerbahçe’nin de bu savaşla ilgili duruşu nettir. Biz kimsenin yanında değiliz. Savaşa karşıyız insanlığın yanındayız. Bizde Rus sporcu da var, Ukraynalı sporcu da var. Fenerbahçe’yi savaş sempatizanı olarak göstermeye çalışarak siyasi vuruşa dem vurmaya çalışanlara Fenerbahçe ağır gelir. Bunu kafanıza yazın. Kimse Rusya’nın işgaline ses çıkarmamışken ilk tepkiyi veren Fenerbahçe’dir. Bununla beraber bizi Shaktar Donetsk’e sorun. Ukrayna yaralarını biraz sarmak için olsun geliri Ukrayna ya verilen bir maç yaptık. Shaktar’ı biz ağırladık. Kaldıkları sürenin yarısını TFF tesislerinde geçirdiler diğer yarısını bizim karşıladığımız maliyetlerle İstanbul’da geçirdiler. Güzel de bir maç oldu. Hal böyleyken 20 saniye tezahüratı organize işmiş gibi lekelemeye çalışanları şiddetle reddediyorum. Ukrayna’nın Dış İşleri Sözcüsü’nü kınıyorum. Büyükelçi yönetim kurulu ile temasa geçmiştir. ‘Bu konuyu çok da kafanıza takmayın’ demiştir.”

UEFA'NIN ÇİFTE STANDARDI

Ali Koç, UEFA’nın çifte standart uyguladığına dikkat çekerek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor ile siyaset iç içe girmemeli. Spor tarih boyunca barış için kullanılmıştır. Burada da spor savaşın dışında tutulmalıydı. Bu ithamlara maruz kalmış bir kulüp başkanı olarak, UEFA mı karar verecek tribünlerde ne tezahürat yapılacağına. Orada yapılan tezahüratta ismi geçen kişiye küfür etsek madalya mı verecektiniz. Ne işi var bununla bunu karıştırıyorsunuz. 7 Ekim 2007 Şırnak’ta terör saldırısı sebebiyle milli takım siyah bant takmak istedi ve UEFA izin vermedi. Biliyorsunuz asker selamı vardı. Başakşehir’de üstümüze çöktüler. Bir sürü mücadele sonunda iş nerelere getirildi. Para cezasıyla konu kapatıldı. Aynı konuyla ilgili Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid - Juventus maçında Merih’in yanına koşarak Dybala geldi ve asker selamı yaptı. Siz kendinizi siyasete sokmayın. Sokarsanız 1995 yılında Srebrenitsa’da 8 bin genç yetişkin Müslüman erkek katledildi. O zaman bir şey yaptınız mı sportif anlamda. Biz Fenerbahçe olarak son derece rahatsızız. Bize hakaret olduğunuz düşünüyoruz. Bu talihsiz savaşta taraf değiliz. İki ülkeden de sporcuya sahibiz. Bizi değerlendirirken böyle değerlendirin UEFA yetkilileri.”

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...