Advocaat'ın 'topçu değil' dedikleri, Kocaman ile yeniden doğmak istiyor

Düzenleyen:
Advocaat'ın 'topçu değil' dedikleri, Kocaman ile yeniden doğmak istiyor

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler önemli takviyeler yaptı ama Kocaman, kulübe ve rekabet için kenara atılan değerleri parlatmak üzere kolları sıvadı. Hepsi de mesajı aldı

UĞUR AKTAN - Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, geçen sezon Dirk Advocaat’ın gözüne girmeyi başaramayan oyuncular da Kocaman’la yeniden 11’e dönebilmek için ekstra çalışıyor. Hatırlayın; Advocaat sezonun ortasında “Büyük takım topçusu değil” diyerek bitirdiği ancak sonra şans vermek durumunda kaldığı isimleri... Bakış açısı farkını ortaya koyan ve Fenerbahçe’ye yeniden dönmesinin ardından Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahip olduklarını belirten Aykut Kocaman, psikolojik kazanımların startını vermişti. İşte mesajı alan oyuncuların durumu... 

SALİH UÇAN:   Henüz 19 yaşında UEFA Avrupa Ligi yarı finaline 11’de başlamıştı. Türk futbolunun gelecek 15 senesine damga vurması beklenirken, Kocaman’ın yerine Yanal’ın göreve gelmesiyle âdeta kayboldu. 2014-15 sezonu başında İtalya’nın Roma takımına transfer olan genç yıldızın İtalya macerası da istediği gibi geçmedi. Geçen sezon dönse de Advocaat’ın gözüne girmeyi bir türlü başaramamıştı. 
(3 sezon, 67 maç, 5 gol)

OZAN TUFAN:    Bursaspor’da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gözdesiydi. 19 yaşında A Millî Takım’ın vazgeçilmezi oldu. 2015-2016 sezonu başında 7 milyon avroluk bonservis bedeliyle transfer edildi. Pereira ve Advocaat’ın Souza-Topal ikilisini bozmaması nedeniyle oynadığında bu ikilinin yanında tercih edilen Ozan, üretkenlik konusunda eleştirildi. Yeni sezon öncesi Kocaman bir şans buldu!
(2 sezon, 84 maç, 6 gol)

AATIF:  Süper Lig’de gol krallığı da yaşadı. Fener’e transfer olmadan önceki üç sezonda çift haneli gol sayısına ulaştı. Geçen sezon ligde bulduğu kısıtlı süreyi aslında iyi ve verimli değerlendirmişti. 26 maç oynayan Volkan Şen’in ve önceki sezon 14 maçta forma giyen Markovic’in gol bulamadığı dikkate alınırsa 18 maça 5 gol ve 5 asist fena bir performans değildi. Kocaman, forvette de kullanabilir. 
(1 sezon, 29 maç, 7 gol)

STOCH:   Aykut Kocaman onu 5,5 milyon avroya Chelsea’den transfer ettiğinde geleceğin yıldızlarından biri olarak gösteriliyordu. Volkan Demirel ile birlikte şampiyonluk görenlerden. Sol kanattan içeri girip sert şut çeken genç yıldız adayından, “tecrübeli oyuncuya” dönüştü. 2011-2012 sezonunda attığı 12 gol ve aldığı Puskas Yılın Golü ödülüyle formda olduğunda ne kadar önemli bir hücum silahı olduğunu ispatlamıştı. 
(5 sezon, 122 maç, 20 gol)

ALPER POTUK:     Kocaman’ın ilk döneminde de istediği ve alamadığı isim. Beş sene rötarlı da olsa artık Kocaman’ın takımında. Ersun Yanal ile kazanılan şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Alper, Yanal’ın ardından performansında düşüş yaşamış ve zamanla Millî Takım’ın da dışında kalmıştı. Ersun Yanal ve Advocaat’ın orta sahada, İsmail Kartal ve Pereira’nın ise kanatta tercih ettiği yıldız oyuncunun en büyük handikabı ise net bir mevkiinin olmaması.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...