Adana Demirspor'un Bosna Hersekli transferi katliama dikkat çekti

Düzenleyen:
Adana Demirspor'un Bosna Hersekli transferi katliama dikkat çekti

SPOR Haberleri

Edin Rustemovic 2 yıllık imzayı attı, 8 binden fazla Boşnak sivilin öldürüldüğü günü anmak için formasına Srebrenitsa çiçeği taktı

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, 24 yaşındaki Bosna Hersekli defans oyuncusu Edin Rustemovic’i 2 yıllığına renklerine bağladı. Rustemovic’in bir hareketi dikkatlerden kaçmazken, yürekleri de burktu. 1995’te vatandaşlarının katledildiği günü unutmamıştı hayatına yeni bir sayfa açtığı bu günde Rustemovic. Bosna Hersekli oyuncu, bir gazetecinin formasındaki çiçeği sorması üzerine “Srebrenitsa da 11 Temmuz 1995’de Sırp birlikler tarafından işgal dilerek, 8 binden fazla Boşnak sivil öldürüldü. Bu tarih bizim için çok önemli. Srebrenitsa’da olamayacağım için bu çiçeği oradakileri unutmadığımızı göstermek ve gidemesek de yanlarında olduğumuzu göstermek için taktık” diye konuştu. Tercümanıyla birlikte Srebrenitsa çiçeğini takan Rustemovic, ülkesinde Türkiye’nin çok sevildiğini ve futbol hayatına Türkiye’de devam edeceği için çok mutlu olduğunu söyledi. 

UNUTULMAYAN GÜN...

11 Temmuz 1995 günü, Avrupa’nın göbeğinde gerçekleşen Srebrenitsa katliamının boyutları ve vahşeti hâlâ yaşayanların ve tanık olanların kanını dondurmaktadır. Srebrenitsa Katliamı Bosna’da soy ve inanç karşıtı yapılmış en vahşi katliamlardan biridir. Bosna katliamı olarak da anılan katliamda, 8 binden fazla Müslüman Bosnalı kadın, çocuk, yaşlı, genç, erkek demeden Sırp birlikler tarafından hunharca öldürülmüştür.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...