İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Düzenleyen:
İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

GÜNDEM Haberleri

81 ilde açılan “Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık” adlı fotoğraf sergilerini gezen vatandaşlar öncesi ihanet, sonrası millî şahlanış olan geceyi âdeta yeniden yaşadı.

Devlet,  millet ve vatan uğruna canını feda eden 15 Temmuz şehitlerini anmak  için etkinlikler dün başladı. Sadece devlet erkânı değil, vatandaşlar da şehit kabirlerine koştu. Camilerde mevlidler okundu, 81 ilde düzenlenen törenlerde Türkiye bir defa daha tek yürek oldu.  Darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiler de 81 ilde eş zamanlı olarak açıldı. 
İHA’nın İzmir Konak Meydanı’nda açtığı ‘Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık’ sergisini gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İHA, o gece milletten ve vatandan taraf olduğunu, en açık ifade ile millî olduğunu göstermiş oldu” dedi. Hamza Dağ, “O hain gecede, İHA muhabirleri tüm Türkiye’de yaşananlara şahit oldu. İHA, sorumlu habercilik anlayışıyla demokrasi zaferini tüm dünyaya servis etti. O uzun gecede yaşanan destansı kahramanlıklar, milletin tanklara, vatan sevgisiyle kafa tutuşu da hem görüntüler, hem de fotoğraflarla hafızalara kazındı. O gece İhlas Haber Ajansı da diğer medya kuruluşlarımız gibi üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi” ifadelerini kullandı.
Çanakkale’deki serginin açılışına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, İhlas Haber Ajansı’nın tarihe not düştüğünü belirterek “Demokrasinin yanında yer alan milletimiz gibi basın da aynı şekilde demokrasinin yanında yer aldı. Ve kendi üzerine düşeni yapmış oldu. İhlas Haber Ajansının o geçen seneki hatıralarını bugün buraya taşıyor olması çok kıymetli” diye konuştu.

 

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

15 Temmuz gecesi tankın altına yatan Metin Doğan ve o anı fotoğraflayan İhlas Haber Ajansı Foto Muhabiri İsmail Coşkun bir araya geldi.

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Mehmet Şimşek, İHA Genel Müdürü Hamit Arvas’tan fotoğrafların öyküsünü dinledi.

İHA’nın katkısı unutulmaz

İHA objektiflerine ihanet gecesinden yansıyan fotoğraflar Gaziantep’te sergilendi. İHA Genel Müdürü Hamit Arvas’ın da iştirak ettiği serginin açılışı yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İHA’ya teşekkür etti. Medyanın darbenin önlenmesinde büyük rol oynadığını kaydeden Şimşek “Tabii ki Cumhurbaşkanımızın çağrısı esastı. Milletimizin cesareti esastı ama orada medya İhlas Haber Ajansı çok güçlü bir destek vermiştir” dedi. AK Parti Genel Sekreteri Gül ise “İHA hem yazılı ve hem de görüntülü olarak, Türk milletini doğru bilgilendirme adına o gece çok önemli bir görev ifa etti” ifadelerini kullandı.

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Çanakkale

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Bursa

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

İzmir

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Ankara

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

Tokat

İHA'nın objektifinden ihanet gecesi

İstanbul

TARİHÎ KARELER TAKSİM MEYDANI’NDA

Taksim Meydanı’nda kurulan sergiyi açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, “İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin o gün çekmiş oldukları ve dünyaya servis ettikleri fotoğraflar, kareler, görüntülere burada ev sahipliği yapmış olmaktan mutluyuz, gururluyuz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...