Acele iş yok

Acele iş yok

SPOR Haberleri

Cocu’yu kovan sarı-lacivertliler yeni hoca için ince eleyip sık dokuyor. En doğru kararı vermek isteyen yönetim, gelecek sezonu da düşünerek nokta atışı yapmaya hazırlanıyor

EMİN ULUÇ

Başkanlık dönemindeki ilk teknik direktörü kovan Ali Koç, bundan sonraki adımlarını daha planlı atmakta kararlı. Sarı-lacivertli camiada, Galatasaray derbisi öncesi yeni hocanın kim olacağı tartışılırken, yönetim aceleci davranmıyor. Cocu’nun imza töreninde “Gönlümden geçen başkan olduğum müddetçe, umarım ilk ve son teknik direktör anlaşmamız olur” diyen Koç, ikinci bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyor. Panik transferi yapmamakta kararlı olan başkan, aksine en doğru tercihi yapabilmek için ince eleyip sık dokuyor. Sportif direktör Damien Comolli’nin çalışmalarını yakından takip eden Ali Koç’un, Fransız’ın hazırlayacağı liste üzerinden bir karar vereceği belirtilirken yeni teknik direktörün de yabancı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sadece camiadan değil, yönetim içinden de Ersun Yanal baskısı olmasına rağmen Ali Koç, bu isme sıcak değil.

Sorumluluk alın beyler
Başkan Ali Koç’un teknik direktör arayışı dışında uğraştığı bir diğer konusu ise takımın psikolojisi. Ankaragücü karşılaşmasının ardından oyunculara sert çıkan Koç, sonrasında ise futbolcularla özel görüşmeler gerçekleştirdi. Yaşadıkları sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmaları gerektiğini vurgulayan Koç kaptanlara, “Her şeyi unutun ve Galatasaray maçına odaklanın. Takımda boşluk oluşmasına izin vermeyin. Sorumluluk alın ve takımı arkadaşlarınızı derbiye en üst düzeyde motive edin” talimatı verdi. Başkan, Ayew ve Slimani’yle yaptığı birebir görüşmede ise “Sizi yıldız oyuncular olarak transfer ettik. Ama bugüne kadar beklediğimizi alamadık. Artık gerçek performansınızı gösterin” uyarısı yaptı. Bütün olumsuzluklara rağmen oyuncuların maaşlarını zamanında ödeyen Koç, takıma “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Siz de yapın” mesajı verdi.

Herkes savaşacak
Fenerbahçe’yi derbiye hazırlayan Cocu’nun yardımcısı Erwin Koeman, futbolculara net talimatlar verdi. Yaşanan sıkıntılara vurgu yapan Hollandalı “Evet işler yolunda gitmiyor ama bunlara takılıp kalamayız. Önümüze bakmak, ileriye doğru adım atmak zorundayız. Bir ekip olarak hareket etmemiz lazım. Toplu ya da topsuz, oyunun tamamını takım olarak oynamamız şart. Herkes forması ve yanındaki arkadaşı için savaşacak” ifadesinde bulundu.

Fener’de revizyon
Erwin Koeman, derbide taktik değişikliğine gidecek. Hollandalı hoca, 4-2-3-1 kurgusu üzerinde duruyor. Çift ön liberolu sistemi benimseyen Koeman’ın bu mevkii için hazırladığı isimler Jailson ile Elif. Benzia’yı forvet arkasından görevlendirecek Hollandalı, Slimani’nin yokluğunda golcü tercihini ise Soldado’dan yana kullanacak. Ayew sağ açıktaki yerini alırken sol kanatta İsmail değil, Barış ya da Valbuena görev yapacak.

Risk hep vardır!
Yardımcılığını yaptığı Cocu’nun ayrılmasından sonra PSV’nin başına geçen Mark van Bommel, selefinin Fenerbahçe’den kovulmasını yorumladı. “Bu işin içinde risk her zaman vardır” diyen Mark van Bommel “İstenilen sonuçları alamıyorsanız baskı artar. Türkiye gibi tutkulu ve ateşli bir ligdeyseniz baskı daha da fazladır” dedi.

Cocu ayrılmadı
Phillip Cocu, henüz İstanbul’u terk etmedi. Hollandalının henüz görevden alınma evraklarını imzalamadığı ve yönetimle tazminat konusunda görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Cocu’nun yıllık ücreti 2 milyon avro, ancak tecrübeli teknik adam, sözleşmesindeki bonusların da ödenmesini istiyor.

Yönetim çıldırdı
Yaşanan kriz ortamından Galatasaray derbisiyle çıkmayı hedefleyen Fenerbahçe’de yönetim kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Başkan Ali Koç ve kurmaylarının, galibiyet hâlinde takıma tam 2 milyon dolar prim vereceği öğrenildi. Olumsuz bir sonuçta ise futbolcuları ağır cezalar bekliyor.   

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...