Abdullah Avcı'dan kelebek etkisi

Abdullah Avcı'dan kelebek etkisi

SPOR Haberleri

Abdullah Avcı'nın 16'lık 'Genç Timsah'ı U17 Milli Takımı kadrosundan affetmesi Fatih Terim'in Galatasaray'daki iki puanına mal oldu.

G.Saray'a attığı golle Türk futbol tarihinin bir parçasını yeniden yazan Enes Ünal bir kelebek etkisinin ürünü... Olayın Enes dışındaki kahramanları, Abdullah Avcı, Fatih Terim ve her şeyden habersiz Daum. Avcı belki de hiç düşünmeden öyle bir karar aldı ki tarihin akışı değişti. Hikmet Karaman'ın yerine Daum'un Timsah'ta teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla başlayan "Kelebek etkisi" pazar akşamı, G.Saray'ın 5 yıllık Bursa kâbusunun devam etmesiyle sona erdi. Kader ağlarını örmeye geçen hafta salı günü saat 17.00 civarında U17 Milli Takımı yetkililerinin telefonunun çalmasıyla başladı. U17 Milli Takımı'nın İngiltere'de yarın başlayacak ve 1 Eylül'de sona erecek St.Georges Park Turnuvası kadrosuna Bursa'dan Enes de davet edilecekti. Milli programa göre, Türkiye, geçen pazar günü yani tam da Bursa-G.Saray maçının olduğu gün 19.30'da İstanbul'da toplanacaktı. Bursalı yöneticiler, U17 yetkililerinden "Enes'i U17 kadrosuna almayın. Daum onu G.Saray maçında oynatmak istiyor. Kadroya çağırırsanız G.Saray maçının olduğu pazar İstanbul'da olması gerekecek. Maçta oynayamaz. Lütfen Enes'i affedin" diye ricada bulundular. "Abdullah Avcı'ya sormamız lazım" cevabı verildi. Geçen hafta salı günü saat 17.00 civarında yapılan bu görüşme sırasında Abdullah Avcı hâlâ Milli Takımlar teknik direktörüydü. Bursa yönetiminin ricası kendisine iletildi. İstifa etmesine saatler kala Avcı da belki de Ay-Yıldızlı takımdaki son icraatı olduğundan habersiz, "Peki Enes Ünal'ı kadroya almayın" diye talimat verdi. Avcı, bu son icraatının ardından karşılıklı anlaşarak Milli Takım'daki görevinden istifa ettiği TFF yönetimiyle yaptığı o tarihi toplantıya katıldı. Avcı gitti; Milli Takım teknik direktörlüğüne Fatih Terim geldi. Fatih Hoca'nın Ay-Yıldız'ın teknik patronu apoletini taktıktan sonra G.Saray'daki ilk maçı da ilginçtir Bursa deplasmanıydı. G.Saray, Burak Yılmaz ile öne geçti. Daum, 71'de Enes'i oyuna aldı. Genç yıldız adayı da Batalla'nın asistinde 74. dakikada kendisine Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu unvanını getiren o dokunuşu yaptı. Kelebek etkisi tamamlandı, Avcı'nın ağzından çıkan bir onay cümlesi, Fatih Terim'in iki puanına mal oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...