A Milli takımımız Letonya duvarına çarptı

A Milli takımımız Letonya duvarına çarptı

SPOR Haberleri

Selçuk İnan'ın füzesiyle öne geçtik. 90+1'de yediğimiz golle Hollanda'nın kaybettiği gecede üçüncülük fırsatını kaçırdık

M. EMİN ULUÇ
İzlanda şokuyla başladığımız EURO 2016 Eleme Grubu'nda Letonya'yı konuk ettik Konya'da. Geçen yıl dünyanın en iyi 5 stadından birisi seçilen Torku Arena'da muhteşem bir atmosfer vardı. Yaklaşık 4 aydır top oynamasa da, hafif bir sakatlığı bulunsa da Barcelonalı Arda Turan'ı kaptan olarak sahaya süren Fatih Terim, tam anlamıyla bir hücum kadrosu oluşturmuştu Hakan Çalhanoğlu, Gökhan Töre, Volkan Şen, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'la... 2014 Ekim'de Riga'da oynanan ilk maçta alınan 1-1'lik beraberlik unutulmamıştı daha ve finallere giden yol çok zorluydu hâlâ. İşte bu gerçeklerle ve tribünlerin müthiş itici gücüyle fırtına gibi başladı ay-yıldızlılar karşılaşmaya. Önce Volkan Şen'le yokladık kaleyi, ardından Gökhan Töre ve Burak Yılmaz'la denedik şansımızı. Sağlı sollu yüklendik, defansı kolayca geçtik ama kaleci Vanins'i aşamadık bir türlü.
91 yıllık kabus 90+1'de hortladı
Golsüz gittiğimiz soyunma odasından umutlu döndük. Ne 11 değişmişti, ne oyun kurgusu. Tek kale maça devam ediyordu millilerimiz. Letonya ise etten duvar örmüş, kaleci Vanins hayatının kurtarışlarıyla tabelayı 0-0'a kilitlemişti. Fatih Hoca, duruma müdahale etti. 56'da Volkan'ın yerine Umut'u alıp golcü sayısını arttırdı. 59'da Gökhan Töre-Şener hamlesi Ozan'ın sağ bekten ön liberoya çıkmasını sağlarken ay-yıldızlılar daha organize ataklar yapmaya başladı. Tribünlerin gol için çıldırdığı anlarda Letonya savunması 'Çanakkale Geçilmez'i oynarken, 72'de ani gelişen atakta Karasausks'un vuruşunu Hakan Balta çizgiden çıkardı. Henüz bu şoku atlatamamıştık ki, Rakels'in sağdan ortasında kaleciyi geçen topu son anda kornere yollayan yine Hakan Balta oldu. Tarihimizin belki de en çok gol pozisyonunu yakaladığımız maçında Türkiye'yi coşturan vuruş 77'de Selçuk'tan geldi: 1-0. Ancak 90+1'de 91 yıllık kâbus Sabala'yla üzerimize çöktü: 1-1.
A Milli takımımız Letonya duvarına çarptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...