A Milli Takım Teknik Direktörlüğü konusumda dün sıcak saatler yaşandı

Düzenleyen:
A Milli Takım Teknik Direktörlüğü konusumda dün sıcak saatler yaşandı

SPOR Haberleri

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şenol Güneş’le görüştü, teklifini iletti Önce Güneş’le 4 maçlığına prensip anlaşması sağlandığı haberleri yayıldı Beşiktaş’ın resmi sitesinden teklifin kabul edilemeyeceği ilan edildi TFF acil toplandı ve “Şenol Güneş” isminden vazgeçildi. 4 maçlık hoca aranıyor

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki ne ayrılıklarımız normal ne de yeni gelişler. Kriz yönetiminde sınıfta kalan ve kalmaya da devam eden Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim’le “karşılıklı anlaşarak” yolların ayrıldığını açıklamış ancak Terim kanadından bu açıklama tekzip edilmişti. Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim kurulu dün hareketli saatler yaşadı. Eylül ayında oynayacağımız kritik Ukrayna ve Hırvatistan maçlarında Millî takımın başında kim olacaktı? En güçlü aday Şenol Güneş’ti ancak o da İspanya’da düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş’ta mutlu olduğunu ifade etmiş ve kulüp çalıştıran birinin aynı zamanda millî takımda görevlendirilmesinin doğru olmayacağını söylemişti. 
Dilmen ‘tamam’ dedi ama
Beşiktaş kafilesi dün gece İstanbul’a döndü sabah ise Demirören-Güneş zirvesi gerçekleşti. İçeriği merak ediliyordu. Şenol Güneş’in olumsuz cevap vermesine rağmen Demirören, zorlu süreç için hocadan yardım istemişti. Ancak sabahki görüşmenin ardından öğleden sonra hareketlilik başladı. Yorumcu Rıdvan Dilmen TV’de canlı yayına katılıp “Yıldırım Demirören ile Şenol Güneş’in 4 maç için prensipte anlaşma sağladığını ben de duydum. Bunda bir sakınca görmüyorum” diyerek hareketin daha da artmasına sağladı. Kimse net bir açıklamada bulunmadığı için kafalar bir anda karıştı. Beşiktaş cephesinden ise Rıdvan Dilmen’in sözlerinin aksi yönünde ifadeler gelmeye başladı. 
Resmî siteden kibar bir ret 
Önce Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şenol Güneş ile Yıldırım Demirören görüşmesini değerlendirip “Nezaketen yapılmış bir görüşmedir. Ben daha önce hocamızın hem Beşiktaş hem de millî takımı çalıştırmasını uygun bulmamıştım. Görüşüm bu yöndedir” dedi. Akşam saatlerinde siyah-beyazlı kulüp, Şenol Güneş’e gelen teklifi olumsuz karşıladıklarını açıkladı. Resmi site açıklamasında, “Bu teklifle ilgili hem başkanımız hem de teknik direktörümüz ortak bir değerlendirme yaparak böyle bir çalışma modelinin hem hepimizin ortak gururu olan millî takımımıza hem de ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Beşiktaşımıza katkı sağlamayacağı konusunda hemfikir olunmuştur. Bu onurlu görev için yapılan bu kıymetli teklife teşekkür edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Saatler süren toplantı 
Bu gelişmeler yaşanırken Yıldırım Demirören başkanlığında federasyonun Riva tesislerinde toplanan yönetim kurulu hoca olayını masaya yatırdı. Enine boyuna Şenol Güneş konusu görüşüldü. Yıldırım Demirören sabah, tecrübeli hoca ile yaptığı zirvenin detaylarını üyelerle paylaştı. Artı ve eksiler masaya yatırıldı. Kritik sürecin Şenol Güneş ile geçilmesi konusunda fikir birliği olsa da siyah-beyazlı kanattan gelen kararlı ‘ret’ tutumu karşısında Şenol Güneş isminden vazgeçildi. Kısacası dün sabah saatlerinde Demirören’in güneş gibi doğan umutları akşam saatlerinde battı. Şimdi millî takıma 4 maçlık hoca aranıyor...

Saygıyla karşılıyoruz
Federasyon resmî sitesinden “Beşiktaş Jimnastik Kulübünün bilgisi dahilinde bugün (dün) teknik direktör Sayın Şenol Güneş ile Beşiktaş’taki görevinin yanı sıra A Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevi için federasyonumuzda bir görüşme yapılmış, kendisine 2018 Dünya Kupası kalan grup eleme maçlarında görev yapması için bir öneride bulunulmuştur. Yapılan görüşme sonucunda Beşiktaş Kulübü ve Sayın Şenol Güneş’in aldığı kararı saygıyla karşılıyoruz” açıklaması yapıldı. 

Avcı sesleri yükseliyor
Beşiktaş’ın Şenol Güneş teklifini kabul etmemesi üzerine TFF yönetiminde gündeme Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ismi geldi. Federasyon yetkililerinin, Avcı’ya kısa süre içinde teklif götüreceği iddia edildi. Bu teklifin de ilk etapta 4 maç için yapılacağı sızan haberler arasında. Fakat farklı isimler de listede. Bunlardan en yakın iki isim Mircea Lucescu ve Mustafa Denizli. Demirören ve ekibinin Avcı’dan sonuç çıkmaması durumunda bu iki isme yöneleceği belirtiliyor. Federasyonda icra kurulu bugün yeniden bir araya gelecek ve nasıl bir yol izleneceği son bir defa daha masaya yatırılacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...