32 senelik kâbus! İngiltere'nin penaltı draması yakasını bırakmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
32 senelik kâbus! İngiltere'nin penaltı draması yakasını bırakmıyor

SPOR Haberleri

1990 Dünya Kupası’ndan bu yana penaltılardan çok çeken İngilizler, EURO 2020 şampiyonluğunu penaltılarda İtalya’ya kaptırmıştı.

2022 Dünya Kupası’nda şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen İngiltere’nin karşısına yine penaltı kâbusu çıktı. Çeyrek finalde Fransa karşısında kazanılan iki penaltıdan ilkini gole çeviren kaptan Harry Kane, diğerini kaçırınca İngiltere’nin hayallerini de auta atmış oldu. İngiltere’nin büyük başarılar beklenen jenerasyonu, EURO 2020’de de Wembley’de şampiyonluğu penaltılar sonucunda İtalya’ya kaptırmıştı. İngilizler özellikle 1990 Dünya Kupası’ndan bu yana son 32 senede penaltılardan çok çekmiş durumda.

1990'DA FİNALDEN OLDULAR

1990 Dünya Kupası’nda yarı finalinde 1-1 biten maçta Almanya’ya penaltılarla elenen İngiltere, finali kaçırmıştı. EURO 96’da ev sahibi olduğu turnuvada İspanya’yı penaltılarla eleseler de yarı finalde yine Almanya’ya çarpılan İngiltere’de son penaltıyı kaçıran isim şu anda takımın başında olan Gareth Southgate’ti. İngilizler, 1998 Dünya Kupası’nda son 16 turunda Arjantin’e, EURO 2004 ve 2006 Dünya Kupası’nın çeyrek finalinde Portekiz’e penaltılarla elenmişti.

SADECE 3 DEFA KAZANDILAR

Son 32 yıllık periyotta İngiltere sadece üç defa penaltılardan üstün çıktı. EURO 96’da İspanya’yı, 2018 Dünya Kupası’nda Kolombiya’yı eleyen İngiltere, 2019 Uluslar Ligi’nin üçüncülük maçında da İsviçre’yi geçmeyi başarmıştı. 

ATAN DA KAÇIRAN DA O

İngiltere’de Fransa’ya karşı ilk penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra ikincisini kaçıran Kane’in alt yaş kategorileri de dâhil olmak üzere milli takım forması altında 18 penaltı golü bulunuyor. 4 de penaltı kaçıran Kane, ‘En çok atan’ ve ‘En çok kaçıran’ kategorilerinin ikisinde de zirvede bulunuyor.

NE DE OLSA BEYAZ! KANE HEDEFTE DEĞİL

EURO 2020 finalinde Wembley’deki maçta İngiltere, penaltı atışları sonunda kupayı İtalya’ya kaptırmıştı. O finalde penaltı kaçıran ‘siyah’ futbolcular Rashford ile Sako’yu İngiliz basını hedefe koymuştu. İngilizler ‘beyaz’ Kane için daha dikkatli bir dil kullandı, “Harry’nin ağrısı” tanımlamasını yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...