Ümit Özdağ 2. tur kararını nasıl vereceklerini açıkladı! 'Kılıçdaroğlu ile görüşme olumlu' dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ümit Özdağ 2. tur kararını nasıl vereceklerini açıkladı! 'Kılıçdaroğlu ile görüşme olumlu' dedi

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi ile tercihleriyle ilgili konuşan ATA İttifakı bileşenlerinden Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ'ın 'Kılıçdaroğlu ile ilgili görüşme olumlu' sözleri dikkat çekti.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılan halk oylamasıyla 28 Dönem Milletvekillerini seçti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yeteri çoğunluk sağlanamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,5 oy alırken, CHP Genel Başkanı yüzde 44,8’de kaldı.

Seçimde sürprizi ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yaptı. Oğan, yüzde 5,2’lik oyuyla 2. tur seçimin denklemini etkileyebilecek konuma geldi.

Siyasette hareketli günler yaşanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı canlı yayında 2. tur oylamasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

KRT'de yer alan habere göre; Özdağ, "Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz" dedi.

Özdağ ayrıca "Kılıçdaroğlu ile görüşme olumlu" dedi. 

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeleri partim ile paylaşacağım. Bu arada Sinan Bey ile görüşeceğiz program çıkışında. Biz sürekli iletişim içerisindeyiz. 

HDP'Lİ İSMİN 'CUMHURİYET' SÖZLERİ

HDP her şeyin belirleyicisi biz olacağız diyordu. Cumhuriyetin 100 yılında, cumhuriyeti yıkmayı hedefleyen bir yapının siyasette yer almasını içime sindiremedim. 

İki ittifak oluştu. Biri Hüda-Par ile yaptı, biri HDP ile yaptı. Ne HDP ne Hüda-Par diyen bir kitle var. Biz olmasak bu kitle seçimlere gitmeyecekti. Biz oy bölmedik, biz iki ana ittifaktan oy aldık. Demokrasi bu değil.

Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz.

"KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME OLUMLU"

Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme olumlu bir görüşmeydi.

İYİ Parti'ye ve MHP'ye oy verip Sinan Oğan'a oy veren seçmenler var."

BU VİDEO DA İLGİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...