Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye çok önemli bir seçimi daha geride bıraktı. İlk turda ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan olmuştu. Sinan Oğan seçimin ilk turunda %5 oy almıştı. Seçinin ikinci turunda Sinan Oğan’a giden %5 oyun Recep Tayyip Erdoğan’a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’na mı gideceği merak edilmeye başladı. Vatandaşlar “Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?

Türkiye dün sandık başına gitti Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 3.kez Cumhurbaşkanı oldu. Seçimin ikinci turunda ilk tura göre Erdoğan yaklaşık 600 bin, Kılıçdaroğlu da 900 bin oy fazla aldı. Peki Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı? Sorusu merak edilmeye başlandı. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan seçimin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıklamıştı. Peki, Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı? Detaylar haberimizde…

Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?

SİNAN OĞAN’IN OYLARI KİME GİTTİ?

Sinan Oğan’ın oylarının kime gittiği konusunda araştırma şirketleri Sonar, Metropoll ve Konsensus açıklamalarda bulundu.

Sonar Araştırma şirketine göre: “Şimdiki verilere göre iller üzerinden bir değerlendirme yapacak olursak ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a verilen 5.2 oyun 0.7 si sandığa gitmemiş. 2.5’i ise Erdoğan’a oy vermiş. Detaylı bir araştırma henüz yapılmadı tabii, net durum araştırmadan sonra ortaya çıkar.” denildi.

Metropoll “ATA İttifakı’nın oylarının çoğunluğunun Erdoğan’a gitmiş olması muhtemel. Ama rakam olarak belirgin bir şey söylemek mümkün değil. Daha sonra ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Bence Sinan Oğan’a oy veren insanlar kendi hür iradeleriyle daha önceki düşünceleri neyse oraya gittiler. Çünkü bu kesiminin büyük kısmı eğitimli kesim. Böyle bir kesim birisinin yönlendirmesiyle doğrudan bir yere gidecek bir kesim değil.”

Konsensus “Yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yarısı da Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiş görünüyor. Ama önemli bir kısmı da sandığa gitmemiş diyebiliriz. Bu konuda bir araştırmamız olacak”

Araştırma şirketleri Sinan Oğan’ın oylarının henüz kesin olarak nereye gittiği ile ilgili kesin cevaplar veremiyorlar. Konuyla ilgili yapılacak çalışmalardan sonra Sinan Oğan’ın oylarının Recep Tayyip Erdoğan’a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’na mı gittiği anlaşılacak.

Sinan Oğan'ın oyları kime gitti? Sinan Oğan kaç oy aldı?

SİNAN OĞAN KAÇ OY ALDI?

Sinan Oğan 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde 2.796.370 oy aldı. 

Sinan Oğan’ın aldığı oy yüzdesi ise %5,17

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...