Dikkat testi: Resimdeki kirazı keskin gözlere sahip olanlar 15 saniyede buluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dikkat testi: Resimdeki kirazı keskin gözlere sahip olanlar 15 saniyede buluyor

Hayatın İçinden Haberleri

Optik illüzyonlar, son dönemde oldukça popüler. Keskin gözlere sahip olanlar belirlenen sürede istenen figürleri anında buluyor. Bu resimde de istenilen ise meyveler arasındaki kirasın 15 saniyede fark edilmesi. Hazırsanız başlayalım…

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türü görmüş olmalısınız. Optik illüzyonlar, beynin olayları algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya insanların akıl almaz, şekil değiştiren görüntüleri… 

Araştırmalar, optik illüzyonların aynı zamanda psikanaliz alanının bir parçası olduğunu söylüyor ve olayları nasıl algıladığınıza ışık tutuyor. Normal bir insan beyni nesnelere veya görüntülere farklı açılardan bakabilir ve her açıdan farklı bir algı oluşturabilir. 

Dikkat testi: Resimdeki kirazı keskin gözlere sahip olanlar 15 saniyede buluyor

Yukarıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için bir bulmaca olarak paylaşıldı. İllüzyon, bakanlara ‘Kirazı bul’ diyerek resimdeki kirazı tespit etmeleri için meydan okuyor. Bu optik illüzyon görselinde domates, armut, portakal, brinjal, havuç, dolmalık biber, kavun, yeşil elma ve balkabağı gibi farklı meyve ve sebzeler görülüyor. Ancak kiraz bu meyve ve sebzelerin arasında saklanıyor.

Uzmanlara göre insanların sadece %1'i, bu görüntüdeki kirazı 15 saniye içinde fark ediyor. 

Bu optik illüzyon görüntüsü IQ'nuzu test etmenin eğlenceli bir yolu. Bir grup meyve ve sebzenin arasındaki kirazı görmekte zorlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız!

Kiraz, domateslerle aynı renkte ve resmin sol orta kısmında saklanıyor.

Size kolaylık sağlamak için aşağıda verilen görselde kirazı vurguladık.

Dikkat testi: Resimdeki kirazı keskin gözlere sahip olanlar 15 saniyede buluyor

İşte cevabı...

Domatesin rengiyle mükemmel bir şekilde kamufle olduğu için ilk başta kirazı fark etmek oldukça zor… Ancak dikkatli bakınca şekilden onun domates değil kiraz olduğunu anlayacaksınız.

Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar zeki olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair ilginç bilgiler verir. 

Renk, ışık ve desenlerin belirli kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bakalım, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş kirazı fark edebildiniz mi?

15 saniye içinde bulanları tebrik ederiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...