Masada 'terör' çelişkisi: Akşener başka, Kılıçdaroğlu başka konuşuyor

- Güncelleme:
Masada 'terör' çelişkisi: Akşener başka, Kılıçdaroğlu başka konuşuyor

Seçim 2023 Haberleri

Her fırsatta HDP’nin ittifaka dâhil olmadığını söyleyen Altılı Masa’da terörle mücadele konusunda yapılan çelişkili açıklamalar dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadoğlu, terörle mücadele konusunda net açıklama yapmaktan kaçınırken daha önceki dönemlerde yaptığı açıklamalar gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu’nun “YPG’yi terör örgütü olarak görmeyiz. Kendisini ve halkını savunan örgüt olarak görürüz” ve “Türkiye’de terör örgütü var diye beka sorunu mu tartışılır?” sözleri tartışma konusu olmuştu. CHP lideri son dönemde de terör suçundan tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gezi Parkı Davası’ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala’nın serbest bırakılacağı mesajları veriyor.

Benzer açıklamalar yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Altılı Masa’nın ortak metninin terör örgütü PKK’nın siyası uzantısı HDP’nin tutum belgesiyle örtüştüğünü söyledi.

Altılı Masa’nın ikinci büyük ortağı olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bu açıklamaların tersine çıkışlar yapıyor. Hemen her konuşmada, HDP’nin Altılı Masa ile ilişkisinin olmadığını söyleyen Akşener, “Bizim için PKK bir terör örgütüdür. Kahrolsun ve kahredeceğiz” ve “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı” sözlerini sarf etmişti. Akşener son olarak “Bu ele, bugüne kadar terörist eli değmedi... O terörist eli, bu ele değse; vallahi keserim, billahi keserim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun  yardımcısı yapmak istediği Mansur Yavaş da son dönemde yaptığı konuşmalarında “PKK’ya, PKK deriz. Teröriste terörist deriz” diyerek sert ifadeler kullandı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...