Kılıçdaroğlu'ndan ‘esnaf bakanlığı’ vaadi: Kırıkkale'de miting meydanı dolmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan ‘esnaf bakanlığı’ vaadi: Kırıkkale'de miting meydanı dolmadı

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Kırıkkale mitinginde vatandaşlara esnaf bakanlığı sözü verdi. Öte yandan miting alanındaki boşluklar dikkat çekti.

Türkiye sandığa gidiyor. Milyonlarca seçmenin heyecanla beklediği seçimler için artık son düzlüğe girildi. Seçime 1 hafta kalırken siyasetçiler il il meydan meydan dolaşmaya devam ediyor.

O isimlerden biri olan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, Kırıkkale’de düzenlenen mitingde vatandaşa seslendi.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında esnaf bakanlığı vaadinde bulundu.

Vaatlerine devam eden CHP Lideri, bütün taşeron işçilerin kadroya alınacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Devlet taşeron çalıştırır mı? Devlet kadrolu işçiyi çalıştırır. Öğretmenler arasında da fark var. Yok kadrolu, yok sözleşmeli, yok ücretli öğretmen, öğretmen öğretmendir. Birisi 500 lira, birisi bin lira, birisi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar. Neden birisine az veriyorsun? Bizim evlatlarımızı okutuyorlar. Bu ülkeye adaleti getireceğim.” dedi.

“BESLENME ÇANTASI UYGULAMASINI KALDIRACAĞIM”

Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Aile Destekleri Sigortasını getireceğim. Göreceksiniz, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim. Beslenme çantası uygulamasını da kaldıracağım. Anne kalkıyor, çocuğunu okula gönderirken ‘Çantaya ne koyayım, para yok’ diyor. Ben şunu yapacağım; çocuklar okula giderken suyunu, yemeğini, sütünü arkadaşları ile birlikte, huzur içinde öğretmenleri ile birlikte yiyecek ve evine tok gelecek. diye konuştu.

ESNAF BAKANLIĞI SÖZÜ

Esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Özal esnaf için, ‘orta direk’ derdi. Orta direk kalmadı, esnafı perişan ettiler. Herkes icralık. Esnaf diyor ki ‘biz sahipsiz.’ Bay Kemal, onların da sahibi olacak, Esnaf Bakanlığı kuracağız. Orta direk ne kadar güçlenirse devlet de o kadar güçlenmiş olacak” sözünü verdi.

ELEKTRİK, DOĞAL GAZ VAADİ

İhtiyaç sahiplerinin destekleneceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Allah nasip ederse, iktidar olduğumuzda Aile Destekleri Sigortası ile birlikte hiçbir fakir ailenin çocuğu aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı asla kesilmeyecek. Eğer bu ülkede fakirlik, yoksulluk varsa sorumlusu fakir olan da değil, devleti yönetendedir. Biz onların ne yaptığını biliyoruz. Sizden tek isteğim, sandığa gidip oy kullanın, demokratik yollarla otoriteyi beraber değiştirelim.” çağrısı yaptı.

“BİZİM KİTABIMIZDA AYRIMCILIK YOK”

Ayrımcılık yapmadan 85 milyon kişiye hizmet edeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi aydınlığa çıkartacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. İnsan insandır, benim başımın üstünde yeri vardır. Benim görevim de 85 milyona hizmet etmektir” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan ‘esnaf bakanlığı’ vaadi: Kırıkkale'de miting meydanı dolmadı

MEYDAN TAM DOLMADI

Öte yandan miting alanının tam dolmadığı gözlemlenirken meydandaki boşluklar dikkat çekti.

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...