Küçük ortak krizi büyüyor! CHP: İstediğimiz desteği göremedik

- Güncelleme:
Küçük ortak krizi büyüyor! CHP: İstediğimiz desteği göremedik

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı’nın küçük ortaklarının CHP listelerinden 39 milletvekili çıkarmasının yankıları sürerken, parti içinde buna yönelik tepkiler de artıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Saadet, Gelecek, DEVA ve DP’den hem CHP’ye hem de Kılıçdaroğlu’na umulan desteğin gelmemesi, CHP içinde önümüzdeki süreçlerde daha büyük krizlere yol açacak. Küçük ortakların sayesinde CHP’nin oyunun arttığına yönelik özellikle DEVA cephesinden gelen açıklamalar CHP’nin tepkisini çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ittifak ortaklarından istedikleri desteği alamadıklarını belirterek “Bu durum rakamlara da yansıdı. Elimizde, şu parti verdi, bu parti vermedi şeklinde bir veri yok. Ama rakamlar gösteriyor ki gerekli destek alınamamış” diye konuştu.

Öte yandan CHP listelerinden Meclis’e giren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medyada bir paylaşımı sebebiyle CHP tabanından linç yedi. Bir kullanıcı “İnsan olan vefa gösterir. Neden Kılıçdaroğlu’nun kazanmasına değil de kaybetmesine oynuyorsunuz?” tepkisini verirken, bir başkası “Sıfır oyluk milletvekiline de bak hele. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünden çıkmaya haddiniz yok” ifadelerini kullandı. Yeneroğlu’nun Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmen politikasını eleştiren tweet’i de CHP’lilerin tepkisini çekti. Sosyal medyadan “Sayın Yeneroğlu CHP listesinden vekil seçilmediniz mi?”, “Zaten size güven olmayacağı belliydi” paylaşımları yapıldı. 

‘GELECEK’ GÖRMEDİLER

Bu arada Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve yönetim kurulundan 11 kişi istifa etti. İstifa edenler adına basın yapan Bayram Zilan “Parti programı ile parti pratiği arasındaki çelişkiler ortaya çıkmaya başladı. Gelecek Partisinin liyakat ve ehliyetin yok sayıldığı bir siyasi parti hâline dönüşmesini durduramadık”  dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...