Yeni hedef terörün tamamen bitmesi

- Güncelleme:
Yeni hedef terörün tamamen bitmesi

Gündem Haberleri

İçeride ve dışarıda peş peşe darbe yiyen terör örgütü diz çöktü. Bölgenin çehresi ile birlikte halkın hayalleri de değişti

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti hükûmetleri 20 yıl boyunca Doğu ve Güneydoğu’yu terörden arındırarak vatandaşa nefes aldırırken, yeni hedef terörün tamamen vatandaşın gündeminden çıkarılması. Bunun için, terörün panzehri olan ‘demokrasi’ ve ‘istikrar’ ön planda tutulacak.

AK Parti kaynakları yeni dönemde terör ve terörizmle mücadele rotası hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: Hukuk devleti çerçevesinde ‘önleyicilik’ yaklaşımıyla temel stratejimiz, toplumsal kaynaklarıyla birlikte terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmak. Türkiye Yüzyılı’nın teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esası, böyle bir gündem maddesini toplumun gündeminden çıkarmak. Teröre karşı mücadelenin yanına terörizme karşı mücadeleyi ekleyerek bu alanda önemli bir zihni dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Altyapı hizmetlerindeki kalite artışından eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalara kadar kalkınma hamleleriyle, sosyal projelerle bütüncül bir anlayışla terörizme karşı mücadele esasıyla çalışacağız. Doğu ve Güneydoğu’nun çehresi değişti, yolları değişti, meydanları, caddeleri değişti, insanların umutları, çocukların ve gençlerin hayalleri değişti. Sadece terör olaylarıyla anılan şehirlerimiz, artık bilgisayar kodlama sınıflarıyla, eskiden yasaklı yaylalar olarak bilinen yerler, yapılan festivallerle, uluslararası spor organizasyonlarıyla anılır oldu. Türkiye Yüzyılı’nda Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki kalkınma hamlesi kesintisiz devam edecek. Bir daha terör sebebiyle kapalı bir tek yaylamız, terkedilmiş bir tek köyümüz, mezramız, bir tek kulübemiz dahi olmayacak. Teröre ve terörizme karşı mücadeleyi bir politika olarak kesintisiz sürdüreceğiz. Teröre karşı ülke olarak hiçbir zaman bedel ödemeyeceğimiz bir geleceği hep birlikte inşa ederken 40 yıllık tahribatın ekonomik ve sosyal boyutları başta olmak üzere bütün yaralarını saracağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...