Kemal Kılıçdaroğlu: KPSS'de mülakatı kaldıracağım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu: KPSS'de mülakatı kaldıracağım

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya mitinginde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Gençler, kesinlikle KPSS'de mülakat sona erecek. Neyi kazandıysanız atamanız yapılacak. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız" dedi.

Seçime bir kaç gün kala siyasi partiler mitinglerine devam ediyor. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya mitinginde Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun ardından halka hitap etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu: KPSS'de mülakatı kaldıracağım

"100 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASINI YAPACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasında "Gençler, kesinlikle KPSS'de mülakat sona erecek. Neyi kazandıysanız atamanız yapılacak. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Dolayısıyla 100 bin öğretmen, gençler gidecekler Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrenciyle öğretmeni buluşturacağım. Hiç endişe etmeyin. Genç pırıl pırıl öğretmenlerin hepsi görevlerinin başında olacak. Köylerde çalışan bütün gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece hiçbir kadın bir başka kişiye muhtaç olmayacak. Zamanı gelince de emekli olacak." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: KPSS'de mülakatı kaldıracağım

"BAYRAM İKRAMİYESİ 15 BİN TL OLACAK"

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin TL olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "2015'ten bu yana sözüm var. 'Ramazan ve Kurban bayramlarında asgari ücret kadar birer maaş ikramiye verin'. Önce 'olmaz' dediler. Bir sürü laf ettiler, bin lira verdiler. Sonra, seçim yaklaşıyor ya bin lira daha verdiler. Bay Kemal bunu yeterli görüyor mu? Görmüyor. Dedim ki, 'Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla cumhurbaşkanlığına oturduğumda göreceksiniz emekliler Kurban Bayramı'nda aylıklarını almaya gittiklerinde 15 bin lira ikramiyeyi, bayram ikramiyesini görecekler. Söz veriyorum söz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: KPSS'de mülakatı kaldıracağım

"SEÇİMİ GENÇLER VE KADINLAR BELİRLEYECEK"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Birlikte çalışmamız lazım. ‘Kemalim çalmaz’ diyor zaten öyle bir şey yok, töremizde de yok. Seçimi gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler bir tweet attığında annesi babası uyarır. ‘Aman başına bir şey gelir.’ İstediğiniz gibi tweet atabileceksiniz. Özgürlüğü vereceğim size özgürlüğü. Sandığa giderken bayram havası içinde gidin ve oyunuzu kullanın. Sandığa giderken geçen sene AK Parti’ye oy vermiş birini de alın, ikna edin. Gençler ve kadınlar onların ezberini bozacak. Yeni bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...