Erdoğan Millet İttifakı'na yüklendi: Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen AK Parti Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'na yüklendi. "HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz" ifadelerini kullandı. 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Utanmadan sıkılmadan şimdi Selo’yu bırakacağız diyor." diyerek tepki gösteren Erdoğan, 'Bunların hesabını nasıl vereceksin?' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle; 

Sandıkları patlatıyor muyuz? Gümbür gümbür sandıklara gidiyor muyuz? Medeniyetlerin beşiği, Mezopotamya'nın incisi Mardin bugün başka güzelsin. Heybetli kalesi, tarihi sokakları, hanları hamamlarıyla ne güzelsin Artuklu. Zeytini, zeytinyağı ile ne güzelsin Derik. Altın renkli buğdayları, bereketli ovasıyla ne güzelsin Kızıltepe. Özel takip edeceğim, bakalım Kızıltepe'den nasıl sonuç gelecek.

Kadim tarihi, gümüşü, konakları ile ne güzelsin Midyat. Beyaz suyu, höyükleriyle ne güzelsin Nusaybin. Gençler siz bugün bir başkasınız. Sizin heyacanınızdan ben şunu anlıyorum pazar günü Mardin, bir başka olacak. Mardin'in güzelliklerini saymaya kelimeler yetmiyor. Bir şiirle anlatayım;

Şimdi size şöyle bir şiir okuyayım.

Gönül bir kuş olsa Mardin'e konar

Gönül güneş olsa Mardin'e doğar

Gönül çiçek olsa Mardin'de açar

Daha güzel kardeş mi olur Mardin'den

TERÖR İLE İTTİFAKI OLANIN MİLLET İLE İTTİFAKI OLMAZ

Biz bu kadim şehirde tüm farklılıklarımızla inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz. Terörü Cudi’de gömdük mü, Gabar’da gömdük mü, Tendürek’te gömdük mü, Bestler deresinde gömdük mü? Bu terör benim vatandaşlarımın huzurunu bozamaz.

HDP ve yandaşlarına biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. PKK’dan DEAŞ’a ve FETÖ’ye kadar ülkemizin istikrarını bozmak için üzerimize salınanlarla neyin amaçlandığını çok iyi biliyoruz.

Terör örgütünden tefecisine hepsi ellerini ovuşturarak bekliyor. Sınırın hemen ötesinde azgınlaşanları görüyorsunuz değil mi, Suriye’ye yaptıklarını bize de yapmak isteyen emparyalleri görüyorsunuz değil mi? İnşallah bunlara aradıkları fırsatı vermeyeceğiz.

Erdoğan Millet İttifakı'na yüklendi: Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz

BUNUN HESABINI SEN NASIL VERECEKSİN?

Biz hem ülkemizin kazanımlarına sahip çıkacağız hem de Türkiye Yüzyılı bayrağını en tepeye dikeceğiz. Bunu engellemek için karşımıza çıkardıkları koalisyon masasını gördünüz değil mi? Bay bay Kemal'in kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? İnanın önüne beş koyun katıp şu ovaya salsanız akşam hepsini kaybedip öyle döner.

Biliyorsunuz bu Selo Diyarbakır’da bizim 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden oldu mu, Yasin Börü evladımızın şehit olmasına neden oldu mu? Peki bunun hesabını bay bay Kemal sen nasıl vereceksin? Utanmadan sıkılmadan şimdi Selo’yu bırakacağız diyor.

Erdoğan Millet İttifakı'na yüklendi: Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bunların Kürtlük, Araplık derdi yok. Bunlar bütün katliamların arkasındaki projeyi aynen uygulamaya devam ediyor. Mardin geleceğini bu bay bay Kemal'e emanet eder mi? Kendisiyle birlikte ülkeyi uçuruma sürüklemekten korkmayan, fitne tüccarına Mardinli kardeşim izin verir mi?

21 YILDA TÜRKİYE'Yİ HER ALANDA ASIRLIK ESERLERLE DONATTIK

41 adet spor tesisi kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine 10 milyar lirayı aşkın kaynak aktardık. Mardin Şehir Hastanemizle, Kızıltepe Hastanesi ek binasının inşaatı sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 11 bine yakın konutu kazandırdık. İlk Evim'le 2550 yeni konut yapacak, İlk Arsam'la 17 bin 500 arsa vereceğiz. 3500 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. 29 kilometreden aldığımız bölünmüş yolu 279 kilometreye çıkardık.

Erdoğan Millet İttifakı'na yüklendi: Terörle ittifakı olanın milletle ittifakı olmaz

Çukur eylemleri sırasında tahrip edilen cadde ve sokakları yeni baştan biz inşa ettik. Mardin Havalimanı'na yeni bir terminal binası yaptık. Ilısu Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehrimize kazandırdık. Çiftçilerimize 3.5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. GAP'ı biz hızlandırmıştık, kalan projeleri de sonuçlandırmak da inşallah bize nasip olacak. Derik ve Nusaybin'e de önümüzdeki dönemde doğalgaz veriyoruz. Doğalgazı 1 ay tamamen ücretsiz yaptık. Faturalar bedelsiz olarak geldi mi? Altındaki notu okudunuz mu hayırlı olsun. 21 yılda ülkemize her alanda asırlık eserlerle donatırken hep bugünleri düşündük.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...