İYİ Parti'de deprem: 100 kişi istifa etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'de deprem: 100 kişi istifa etti

Seçim 2023 Haberleri

Eski İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, genel merkezin il başkanı atamasına tepki olarak 100 kişiyle birlikte partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Seçime 37 gün kala İYİ Parti'den toplu istifa haberi geldi. Anadolu Ajansı'ın haberine göre; Eski İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ve bazı partililer, kentteki bir tesiste bir araya geldi. Zafer Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de son bir haftadır, İYİ Parti'de siyasi kriz yaşandığını dile getirdi. 

GENEL MERKEZİN ATAMA KARARI SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Kaya, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan bir atamayla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. İYİ Parti Genel Merkezi'nce yapılan il başkanı atamasını kabul etmediklerini belirten Zafer Kaya, "Bugünden itibaren bütün parti üyeliğinden ve görevlerinden il teşkilatımız olarak ve disiplin kurulu üyeleri olarak istifamızı veriyoruz." ifadesini kullandı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

100 KİŞİ İSTİFA ETTİ DEVAMI GELECEK

Şu an 100 kişi istifa ettiklerini, ancak bunun devam edeceğini aktaran Kaya, ilçe başkanlıklarının da istişare yaptıklarını ve alacakları karara göre hareket edeceklerini kaydetti.

Edirne İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay, Edirne Belediye Meclisinin İYİ Parti'li üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez de partilerinden istifa etmişti.

(AA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...