Yerli bilim kurguya ABD’den ödül

- Güncelleme:
Yerli bilim kurguya ABD’den ödül

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu yönetmeni unvanına sahip Serpil Altın’ın “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filmi ABD’den ödülle döndü...  

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Altın’ın eseri, Arizona eyaletinde yapılan 19. Phoenix Uluslararası Horror and Sci-Fi Film Festivali’nde “En İyi Bilim Kurgu Film” mükâfatını kazandı. Festivalin bilim kurgu program direktörü Michael Stackpole, eser hakkında “Muhteşem görselleri ve harika oyuncu performanslarını izlerken gözlerinizi perdeden alamayacaksınız” ifadelerini kullandı. 

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk “sürdürülebilir film girişimi” olan eserde, Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç rol alıyor. 

İklim krizinin yaşandığı distopik bir gelecekte geçen eserde, kıtlık sebebiyle dünya yaşanmaz bir hâle gelir. Bir grup insan ise yerin altında bloklar kurup orada yaşamaya başlar. 2121 yılında koloni sistemini kontrol eden “Genç Yönetim”in aldığı karara göre, dünyaya gelecek genç hayatın karşılığında bir yaşlının hayatının sonlandırılması mecbur tutulur. Ancak bir ailenin hayatı yeni doğacak bir bebekle değişir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...