İYİ Parti Lideri Akşener, koalisyon sistemine methiyeler dizdi, gerekçeleri şaşırttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Lideri Akşener, koalisyon sistemine methiyeler dizdi, gerekçeleri şaşırttı

Seçim 2023 Haberleri

Koalisyondan övgüyle bahseden İYİ Parti Lideri Akşener, HDP’nin desteklediği 6’lı masanın da koalisyon olduğunu söyledi. Akşener’in koalisyon sistemini destekleme gerekçeleri dikkat çekti.

Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçimlere 12 gün kaldı.

Seçimler için artık son viraja girilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümet sistemi olarak Parlamenter Sistem önerisini katıldığı her platformda dile getiriyor.

Sık sık 2018 yılında devreye giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirip, eski sisteme dönme vaatlerinde bulunan Akşener, bu kez koalisyon çıkışı yaptı.

Katıldığı canlı yayın programında seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener koalisyon yönetimin daha yararlı olduğunu öne sürdü.

6’lı masada bakanlık yapmış tek siyasetçi olduğunu söyleyen İYİ Parti Akşener, masanın da özünde öncekiler gibi bir koalisyon olduğunu belirtti.

GEREKÇLERİ SIRALADI

Koalisyonu destekleme gerekçelerini açıklayan Akşener, “Aslında vatandaşın en rahat ettiği yer koalisyonlardır. Kimse size sertlik yapamaz. " İfadelerini kullandı.

“BİZİMKİ DE KOALİSYON”

Akşener konuya ilişkin şu sözleri sarf etti;

"Ben o masada koalisyon görüşmelerini bilen tek kişiyim, bir koalisyonda da bakanlık yapmış tek kişiyim. Dolayısıyla özünde bir koalisyon bu. Öbürü de o bizimki de o.

Aslında vatandaşın en rahat ettiği yer koalisyonlardır. Çünkü kimse sertlik yapamaz, çünkü hep bir denetleme mekanizması, çünkü hepimiz sizin oyunuza talibizdir."

Kaynak: Habertürk

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...