İttifaklardan vaat yarışı | İşte Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı seçim vaatleri

- Güncelleme:
İttifaklardan vaat yarışı | İşte Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı seçim vaatleri

Seçim 2023 Haberleri

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı 1 oyun bile çok önemli olduğu seçimlerde en yüksek oy oranına ulaşmak için peş peşe vaatlerini açıklamaya başladı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - İlk kez oy kullanacak 6 milyon gencin oyları bu seçimde önemli yer tutarken, gençlere dönük vaatler de ilk sıralarda yer alıyor. AK Parti, seçim beyannamesinde gençlere birçok müjde verdi.

Bu vaatler arasında, ‘Kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması’ ‘Yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi’, üniversiteli gençlere ‘Gençlik Kartı’, ‘aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkânı’, ‘Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti’ gibi müjdeler yer aldı.

Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu ise gençlere yönelik ilk 6 ayda yapacağı şöyle sıralamıştı: ‘Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak, ilk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak’, ‘1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak’, ‘Mülakat kaldırılacak’, ‘Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.’ 

Kılıçdaroğlu, ‘5 yılda 5 milyon istihdam’ vaadinde bulunurken, Erdoğan, “5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturmayı vadetti.

EMEKLİ MAAŞLARI VE BAYRAM İKRAMİYESİ

Hükûmet, emekli maaşlarını en düşük 7 bin 500, bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya yükseltmişti. Kılıçdaroğlu ise emekli ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çıkarma vaadinde bulundu. AK Parti, stratejik ürünler başta olmak üzere belirli ürünlerde fark ödemesi uygulaması ile üretici gelirini garanti altına almayı, halen hububatta mazot ve gübre gibi iki temel girdi için uygulamada olan desteklerin ekim öncesi ödenmesi uygulamasını diğer girdi ve ürünlere de yaygınlaştırmayı vadetti. Kılıçdaroğlu ise çiftçilere ücretsiz elektrik, ÖTV ve KDV’siz mazot ve kredi faizlerinin silineceğini vaadinde bulundu. 

DEPREMZEDEYE EV

Erdoğan, depremzede vatandaşlara konut desteği kapsamında, 2 yılı ödemesiz toplam 20 yıl faizsiz vade imkânı sunulacağını açıklarken, Kılıçdaroğlu, depremde evleri ve iş yerleri yıkılan depremzedelere yeni evlerinin ve konutlarının ücretsiz teslim edileceğini söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...