Hamza Dağ canlı yayında 'ben yokum' diyerek duyurdu: 'Üç dönem kuralı' tartışmalarına son nokta

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hamza Dağ canlı yayında 'ben yokum' diyerek duyurdu: 'Üç dönem kuralı' tartışmalarına son nokta

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir programda 'üç dönem kuralı uygulanacak mı?' sorusuna cevap vererek son noktayı koydu. Dağ, "Evet uygulanacak. Ben yokum" dedi.

Seçimlere kısa bir süre kala gündemin önemli konu başlıklarında biri de 'üç dönem kuralı'nın uygulanıp uygulanmayacağı oldu. Uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı üzerinden yürütülen 'üç dönem kuralı' tartışmalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ kesin bir dille cevap verdi. "Ben yokum." diyen Hamza Dağ, kuralın uygulanacağını belirtti.

"3 DÖNEM ÜST ÜSTE YAPAN BU DÖNEM ARA VERECEK"

Katıldığı bir canlı yayın programında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevaplayan Hamza Dağ, üç dönem kulana ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Dağ, "Biz 2018’de 3 dönem kuralını uygulamadık, uygulayamadık. Zaman çok dardı, erken Seçim oldu. Ben üç dönemi hem MYK’da savundum hem birebir Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşmamda hem sahada teşkilatlarımızla yaptığımız görüşmelerde. Başvuruyu usulen yaptık. Çok net bir şekilde 3 dönem kuralının uygulanması gerektiğini söyledik" 20 sene 25 sene daha bu ülkenin bu partiye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. 25. döneme ara verme ve dönem olarak saymadan 26, 27 dönemde 3 dönemi üst üste yapan bu dönem ara verecek" ifadelerini kullandı.

76 KİŞİ KURALA TAKILDI

Mart ayında Ak Parti'nin kapalı grup toplantısında partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç dönem kuralının devam edeceğini belirtmişti. "3 dönem kuralı uygulanacak. Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek" ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü. Durumun bu şekilde olması halinde parti içinde bu kurala takılan 76 isim var.

LİSTEDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Bu isimler arasında eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...