KKTC'den ABD'ye GKRY tepkisi: Kararlılıkla karşılık verilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KKTC'den ABD'ye GKRY tepkisi: Kararlılıkla karşılık verilecek

DÜNYA Haberleri

Rum savunma bakanı Mihalis Yorgallas da ABD’den silah sistemleri alacaklarını açıklamasının ardından KKTC'den sert tepki geldi. KKTC, bölgesel tehdite dikkat çekerek kararlılıkla karşılık vereceklerini duyurdu.

Rum Kesimi'ne uyguladığı silah ambargoyu kaldıran Amerika Birleşik Devletleri, tartışmalı bir harekete imza attı. GKRY ile karşılıklı askeri eğitimleri başlatan ABD'nin ülkeye silah sistemleri satacağı ortaya çıktı. Gelişmelerin ardından KKTC açıklama yaparak sert tepki verdi. Açıklamada, "Anavatan Türkiye ve KKTC, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’nin güvenliğine yönelecek tehditlere karşı kararlılıkla hareket edeceklerdir." denildi.

"İSTİKRAR VE HUZUR ORTAMI BOZULACAK"

TRT Haber'de yer alan habere göre, ABD’nin bölgedeki denizaltısı da Rum limanlarına demirledi. Bununla da kalmadı, Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, denizaltıyı ziyaret etti.

Rum savunma bakanı Mihalis Yorgallas da ABD’den silah sistemleri alacaklarını açıkladı.

Bu açıklama KKTC’de tepki ile karşılandı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rumların silahlandırılmasının Ada’da ve Doğu Akdeniz’de istikrar ve huzur ortamını bozacağı uyarısı yaptı.

"RUMLAR SİSTEMATİK BİR BİÇİMDE SİLAHLANDIRILIYOR"

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Rumların sistematik şekilde silahlandırıldığına işaret edildi.

Kıbrıs Türk halkının güvenliğini tehlikeye atabilecek faaliyetlerin karşılık bulacağı kaydedildi. Açıklamada ‘’Anavatan Türkiye ve KKTC, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’nin güvenliğine yönelecek tehditlere karşı kararlılıkla hareket edeceklerdir’’ ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, "tarih, güvenliğimize yöneltilen tehditlere karşı gösterdiğimiz kararlılığı teyit etmektedir" vurgusu da yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait San Juan saldırı denizaltısının bir Rum deniz limanına demirlemesi de şiddetle kınandı.

(TRT Haber)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...