Babacan vites yükseltti! DEVA Partisi grup kurmak için 2 formüle yoğunlaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Babacan vites yükseltti! DEVA Partisi grup kurmak için 2 formüle yoğunlaştı

Seçim 2023 Haberleri

DEVA Partisi, 14 Mayıs’taki seçimlere CHP listelerinden girerek 15 vekil çıkardı. Babacan liderliğindeki parti CHP’den 5 vekil daha alarak Meclis’te grup kuracak çoğunluğa ulaşmak istiyor. Babacan'ın istediğini alamaması durumunda ise yedek formülü bulunuyor.

Milyonlarca seçmen 14 Mayıs’ta oy kullanarak siyasi tercihi sandığa yansıttı. YSK’nın kesin sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı 323 vekil çıkararak Meclis’te sayısal çoğunluğu almayı başardı. Dolayısıyla yasamada yetki iktidar cephesinde devam edecek.

Millet İttifakı’nda 14 Mayıs sonuçlarının yankıları sürerken DEVA Partisi’nde dikkat çeken bir hamle geldi.

BABACAN ÇITAYI YÜKSELTTİ

Seçime CHP listelerinden girerek Meclis’te 15 sandalye kazanmayı başaran DEVA Partisi, hedefi bir adım daha ileriye taşımak istiyor.

Ankara kulislerinde yer alan bilgilere göre: DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TBMM’de grup kurmak için CHP’den 5 vekil daha almak için girişim başlattı.

DİĞER PARTİLERE KENDİ ÇATISI ALTINDA TOPLANMA TEKLİFİ 

Ayrıca HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın aktardığına göre; DEVA'nın, 15 vekil ile diğerlerinden 5 fazlası olduğunu ileri sürerek diğer partilerin kendi çatısı altında toplanmasını isteyebileceği öğrenildi.

Meclis’te grup kurabilmek için 20 sandalyeye ihtiyaç duyuluyor. Babacan’ın partisinin şimdilik 15 vekili bulunuyor.  

Öte yandan CHP tabanı seçimlerde beklenen katkıyı sağlamadığını iddia ederek DEVA Partisini hedef tahtasına koymuştu. Söz konusu iddia gerçekleşirse CHP tabanının tepkisi şimdiden merak konusu oldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...